Fütursuzca,çirkince sorulan "yasak aşka nasıl bakıyorsun,"sorusuna tüm samimiyetimle cevap veriyorum:
"Yan bakıyorum." 
Ya ne diyecektim "sıcak bakıyorum" mu deseydim şerefsizlik yaparak.Sanki aşklar iki kategoriye ayrılmış gibi: bekarların aşkı, evlilerin aşkı.Bekarların aşkını anlıyoruz doğal peki evlilerin liseli ergenler gibi aşk yaşamalarına ve bunu gururla anlatmalarına ne demeli? Aldatmaların bu kadar  şaha  kalkmasındaki en büyük pay,şüphesiz sosyal medyanın hayatımıza  girmesidir.

Yanlış anlaşılmasın, aldatma konusunda ben hep şu örneği veriyorum.Komşunuzun, tanıdığınızın ya da her kimse artık arabasını istediğiniz zaman alıp istediğiniz hızla  kullanabilir misiniz? Bir de trafik polislerine yakalandığınızı düşünün,ne kadar ağır ceza alabileceğinizi tahmin edebiliyor musunuz?Ayrıca;
"Kendi araban varken neden başkasının arabasını kullanıyorsun?"
"Kendi arabanda yapmadığın hızı neden başkasının arabasında yapıyorsun?"diye haklı olarak soru yöneltmezler mi size? Savunabilir misiniz kendinizi  vicdanınızın sesini dinleyerek?

Bekar bir arkadaş evli bir bayanla ilişkisini ve aldığı kararını şöyle anlatıyor:

"Her şey arkadaşlıkla başladı  bana sosyal medyadan istek göndermiş ben de kabul ettim çünkü tanıyordum onu iş arkadaşımdı.İş yerinde bazı sorunlar yaşayarak işten ayrılmak zorunda kaldı,havadan sudan olan muhabbetlerimiz zamanla özel konulara geldi,bana içini döküp dakikalarca ağlardı.Mesajlarımızın da yerini  gece yarılarına  varan saatlerce telefon görüşmeleri aldı.Ve sonunda olanlar oldu,bana aşık olduğunu,beni sürekli özlediğini ve benimle beraber olmak istediğini söyleyince şoke oldum.Eşiyle arası limoni olduğu için teselliyi bende bulduğuna emindim."

"Aramızda engeller olmasına rağmen bana bağlanması kabul edilebilir değildi;evliydi,üstelik kocası onunla beraber olmak isterken o devamlı kaçıyor,benimle olacağı anın hayalini kuruyordu.Kararımı verdim,daha fazla acı çekmeden ayrılmak istedim ve ayrıldım.Biran için kendimi eşinin yerine koydum,konuştuklarımız  ve planlarımız akıl alır gibi değildi.Kapıyı çalanın kapısı çalınırmış."

O halde bu anlatılanlardan notlar çıkartacak olursak:
*Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değildir.
*Eşi tarafından hor görülüp duygusal yönden ihmal edilenlerin kandırılması ve aldatma olasılığı her zaman vardır.
*Yataklarını ayıranlar,akıllarını ve dünyalarını da ayırırlar.
*Evlilik sadece cinsel birliktelik demek değildir.
*Aldatan,aldatılır.
*Eşler arasındaki duygusal boşluklar,başkalarının kolayca 
 araya girmesine neden olur.
*Yokluk,bazı maceralara iten ana  unsurdur.


Zina sadece iki kişi arasında cinsel beraberlikten sonra yaşanan hazdan ibaret değildir;hırsızlıktır,hayasızlıktır,kul hakkıdır.Son söz, herkes kendine yakışanı yapar.
( Yan Bakıyorum başlıklı yazı berberce tarafından 28.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu