Allahın Varlığı
Allah’ın Varlığı

Allahın varlığını  inkar etmek, nasıl  bir aklın karı anlamak mümkün  değil.
Allahın varlığını  bilmek için ,ekstra olağan üstü  bilgi birikimine gerek yok. Aklın varlığı yeter , Allah’ın varlığını, anlamaya.
H.z. İbrahim'i Kuranda Allah’ın  varlığını , aklıyla  nasıl bulduguna dair böyle işaret etmektedir

En'âm Suresi, 76. 77.78.79.ayet

Üzerine gece karanlığı basınca, bir yıldız gördü. “İşte Rabbim!” dedi. Yıldız batınca da, “Ben öyle batanları sevmem” dedi.En'âm Suresi,
Ay’ı doğarken görünce de, “İşte Rabbim!” dedi. Ay da batınca, “Andolsun ki, Rabbim bana doğru yolu göstermezse, mutlaka ben de sapıklardan olurum” dedi.
Güneşi doğarken görünce de, “İşte benim Rabbim! Bu daha büyük” dedi. O da batınca (kavmine dönüp), “Ey kavmim! Ben sizin Allah’a ortak koştuğunuz şeylerden uzağım” dedi.
“Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.”


İnsan  Allahın nimeti olan düşünme sayesinde bütün bunlara kendi başına da ulaşır .

Kusursuz bir düzen içinde her şey  bir döngüde hareket etmektedir .Her gün  işbaşı  yapan; güneş , ay ve yıldızlar bu düzenin bir parçasıdır.
Asla bir tesadüfün bir  parçası  olmayan bu düzen elbet en yüce irade tarafından dizayn edilmiştir

Allah yarattığı her şeyde kendinden izler bırakmıştır.
Doğaya  baktığımızda muhteşem ekosistemi, göğe baktığımızda kandil gibi asılı duran gezegenleri ,hayvanlara baktığımızda kusursuz  bir güzellikte ve bedenlerine uygun savunma özellikleri ayrı ayrı  özenle, yaratıldığını görmekteyiz
Kurandan bazı  ayetlerden örnek vermek gerekirse

Ra'd Suresi, 2. 3. ayet

Allah, gökleri gördüğünüz herhangi bir direk. olmadan yükselten, sonra Arş’a[288] kurulan, güneşi ve ayı buyruğu altına alandır. Bunların hepsi belli bir zamana kadar akıp gitmektedir. O, her işi (hakkıyla) düzenler, yürütür, âyetleri ayrı ayrı açıklar ki Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız.

O, yeri yayıp döşeyen, orada dağlar, nehirler meydana getiren, orada her türlü meyveden (erkekli-dişili) iki eş yaratandır.[289] O, geceyi gündüze bürüyor. Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için (Allah’ın varlığını gösteren) deliller vardır.

Bütün  bunların  bakıp bir yaratanın  olmadığını  sahipsiz olduğunu  söylemek akıl  karımı? Sorarım
Aksini düşünen varsa Allahın  yokluğunu  nasıl  kanıtlar? Onu da sorarım 
( Allahın Varlığı başlıklı yazı Hüseyin Ariz tarafından 4.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu