Taklidi İman
Taklidi iman

Bugünlerde kendime şöyle bir soru soruyorum
Neden sonradan Müslüman olan bir insan doğuştan Müslüman olan bir insana göre ilmi daha geniş olabiliyor, Müslümanlığı bizden daha çok benimsiyor ve daha çok kavrayabiliyorlar, yaşantısına bizden daha çok uyguluyor,
Gerçek Müslümanlık sadece beş şarttan oluşan; namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ,hacca gitmek ve Şahadet getirmekten mi oluşur? Bizi insan yapan evrensel değerler (Ahlak,Adalet v.s) neden geri planda kalmakta? Örneğin ülkede yangın çıkar yangın söndürme ekipmanlarına zam gelir, ülkede deprem olur çadıra battaniyeye temel gıdalara zam gelir ,yakın zamanda yayılan Corona salgını ortaya çıktığında maskeler 1 lirayken birden 200 liraya çıkar. Bu tür durumlarda daha çok kenetlenmemiz gerekirken ve birbirlerimize yardımları esirgemememiz gerekirken neden çıkar kapısı yapıyoruz bunları ? Bu örnekleri ve soruları tabii ki de daha da çoğaltabiliriz. Ama bu tüm olanları hepimiz aynı ülkede yasdığımız için biliyoruz ve şahit oluyoruz.
Tüm bunların sebebi Allah'ın ilk emri olan oku emrini yerine getirmediğimizden oluyor ya da bizim imanımız taklidi bir iman olduğu için gerçek Müslümanlığın özünü kavrayamamışızdır . Allah yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de çoğu ayetinin içinde akıl etmez misiniz ?diye İnsanlara soru sorarak sorgulama kapısını açar .Ama her nedense biz kitabı ; okumak ,anlamak hayatımıza idrak etmek yerine İslamı rant kapısı yapan bazı insanların ağızlarından çıkan iki kelime ile yetiniriz. Uydurulmuş bidatlardan İslama mal edilmiş batıl inançlardan dolayı İslama ancak zarar veriyoruz. Çıkarlarımızı ön planda koyduğumuz sürece kurtuluşa ermemiz mümkün değil maalesef.
Yanı başımızda dünyanın görüp görebileceği en büyük zalimlik ve vahşet yaşanırken Müslüman ülkelerin bu vahşete bu zalimliğe bu kadar sağır ve kör olması elbet bizi de bir helaka sürüjleyecektir .Kafir dediğimiz Avrupa ülkeleri kadar ses çıkaramadık. Çünkü bizim imanımız taklidi iman


Hüseyin Ariz 


( Taklidi İman başlıklı yazı Hüseyin Ariz tarafından 8.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu