KAZIM ÖZTÜRK

ÖZTÜRKÇE

[email protected] 

[email protected]  

[email protected]

semazen.net        

   

MÜSLÜMANIMSILAR!

 “Bîtaraf olan bertaraf olur” şeklinde çok güzel bir sözümüz var. Kur’an-ı kerimde; “Zalime ortak olmayın, zulmü desteklemeyin”, “şeytanın adımlarını takip etmeyin” gibi sert ikazlar mevcut. Hz. Peygamber efendimiz; “Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle giderin. Buna gücünüz yetmezse dilinizle giderin. Buna da gücünüz yetmezse kalben buğuz edin. Kalben buğuz, imanın en zayıf kısmıdır” buyurur.

Kur’an, bizim rehberimiz. Onun ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye mecburuz. Peygamberimiz de, kur’anın uygulayıcısı. Allah’ın ve peygamberin talimatları istikametinde hareket ettiğimiz vakit dünyada asla problem olmaz. Tabir yerindeyse kurt ile kuzu yan yana gezer. Alem cennet olur, barışı, kardeşliği, dostluğu, huzuru yakalarız.

Yüce kitabımızda; “fitne luşturan, terör yapan, birliği, bütünlüğü, huzuru bozanları bulduğunuz yerde öldürün” hatırlatması var. Daha doğrusu Rabbimizin kesin emri mevcut.

O vakit ortaya şöyle bir durum çıkıyor; Gazze’de yapılan soykırıma sessiz kalan, üç maymunları oynayan “Müslümanımsılar” da bu yapılan zulme ortaktır. Rabbimiz; “Niçin yapmadığınızı söylersiniz?” Mevlana da: “Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol” der.

Ne yazık ki bugün mankurtlaşmış insan topluluğuyla karşı karşıyayız. Adeta, milli- manevi değerlere karşı, insanlıkla ilgili, hzur iklimini yakalamak konusunda üzerimize ölü toprağı serpilmiş durumda. Hani bir söz var ya; “Bir ipliğini çekince kırk yaması dökülür” diye. Aynen o durumdayız. Gazze’de, çocukların başı gövdelerinden koparılıyor, fidanken solduruluyor, acımasızca öldürülüyor! Kadınlar, ihtiyarlar…hülasa insanlar merhametsizce fosfor bombalarına hedef oluyor! Böyle biri durumda insan olanın sessiz kalması, hiçbir şey olmamış gibi aymazca tutum sergilemesi mümkün mü?

Müslüman ülkelerin güç ve kuvveti, zalimleri bir kaşık suda boğacak derece etkili. Ama bakıyor ve görüyoruz ki kıllarını kıpırdatmıyorlar. Bir tarafta zulüm varken, onlar zevk ve sefa içinde günlerini gün ediyorlar!

Müslümanlık bu değil. Müslüman, dünyanın her hangi bir köşesinde bir insanın ayağına diken batarsa rahatsız olan insandır. İman ile amel-i salih ( Ahlaklı ve insani davranış) birlikte zikredilir Kur’anda. Tek başına iman geçerli değil. O yüzden: “Müminim, Müslümanım” demek yetmiyor. Rabbimiz, eylem istiyor, aksiyoner Müslümanı seviyor. Mıymıntı, suya sabuna dokunmayan, aymaz insana değer vermiyor. Bu hususta peygamberler bize en güzel örnektir.

Dünyadaki Müslüman ülkeler sadece “müslümanımsı ülkelerdir” Yani adı Müslüman fakat özde münkir ve mülhittirler. Çünkü zulme rıza zulümdür.  

 

          Şeytan Zihniyet!

 

Her zaman kan içer, her an kandırır,

Şahsiyeti bozar şeytan zihniyet,

Yalan sözlerine hep inandırır,

Kuyumuzu kazar şeytan zihniyet!

 

Bozuktur halleri, düzelmiyor ki,

Uğraşsan da asla azalmıyor ki,

Yaptıklarına hiç üzülmüyor ki,

Fikrimizde gezer, şeytan zihniyet!

 

Düzenbazlığını her daim saklar,

Huzuru sevgiyi tümden yasaklar,

Riyakâr tavırla kendini aklar,

Zikrimize sızar şeytan zihniyet!

 

Dostluğa ağyardır, düşmanlığa yar,

Kine teşne olur, fitneyi duyar,

Aklın ermediği oyunları var,

Yüz verdikçe azar şeytan zihniyet!

 

                     Uyan Müslüman!

Düşün hep, nerede din kardeşliği?

Uyan uykulardan, uyan Müslüman,

Seni kırdırmalar kin kalleşliği,

Uyan uykulardan, uyan Müslüman!

 

Rabbine uymadın yozda savruldun,

Hak ikaz duymadın sözde savruldun,

Kur’an’a sırt dönüp özde savruldun,

Uyan uykulardan, uyan Müslüman!

 

Şerefli varlıksın bak zevahire,

Adını kaydettin hep mefahire,

Külleri sıyır da dön cevahire,

Uyan uykulardan, uyan Müslüman!

 

Gerçeği bulursun bakarsan eğer,

Dostluk ırmağında akarsan eğer,

Hak şulelerini yakarsan eğer,

Uyan uykulardan, uyan Müslüman!
( Müslümanımsılar! başlıklı yazı Öztürkçe tarafından 18.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu