Kendisi için yazmanın aşka,tutkuya,alışkanlığa hatta bağımlılığa dönüştünü  bir hikayesinde dile getiren,lise yıllarımda en sevdiğim yazar  ve neredeyse bütün kitaplarını okuduğum Sait Faik Abasıyanık:
"Söz vermiştim kendi kendime: Yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da, bir hırstan başka ne idi? Burada namuslu insanlar arasında sakin, ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem kâğıt aldım. Oturdum"der. Ben de bu yazıyı yazmak ya da yazmamak için uzun uzadıya düşündüm,yapamadım;tek başıma  dünyayı değiştiremem ama değiştirecek olan nesillere ilham olabilirsem ne mutlu  bana!

Küresel güçlerin  bazı projeleri var,bunu kesinlikle görmezden gelemeyiz.Neydi bunlar:
*Salgınlar.
*Ekonomik buhramlar
*Dijital kölelik
*Gıda yani kıtlık
*Teknolojinin sosyal hayatta yaygın olarak  kullanımı(Robot,yapay zeka)
* Doğal olaylara müdahele (Rüzgar,güneş,yağmur)
*Savaşlar
*Tek elden merkezi yönetim.(Kripto  para)
Bunların bir çoklarını günümüzde zaten yaşıyoruz,bizler için kötü emeller olsa da iman ve vicdan yoksunu olanlar  için malesef bunlar iyi emeller.Pes mi edeceğiz,olup biteni seyredecek miyiz,hayır,elimizden geldiğince hem tepkimizi ortaya koyacağız hem  de her alanda üreteceğiz,üretmezsek tükeniriz.

2000'li yıllardan itibaren  Türkiye'nin sosyolojik yapısı  değişti,köyden kente artan göçler nedeniyle; şehirler  yoğunluktan dolayı  yaşanmaz bir hal alırken köyler ise terkedilmiş virane evleriyle kalakaldı. Tarımda uygulanan bazı politikalar verimli topraklarımızın  yıllarca nadasa bırakılmasına neden oldu, hazır ürünlere rağbet artarken el emeği göz nuru ürünler ne yazık ki unutulmaya  yüz tuttu.Olası bir savaşta  veya salgında ülkemizin gıda ihtiyacını  karşılayacak  gücü  sağlaması lazım,bunun için birinci önceliğimiz tarım olmalıdır yani boşaltımız köylerimiz yeniden eski  havasına kavuşturulmalıdır.

İçim yanıyor...Bir zamanlar cıvıl cıvıl çocuk sesinin eksik olmadığı okul bahçeleri, şimdilerde halay çekilip çiftetellinin oynandığı düğün salonlarına dönüştü ne garip ne acı? 
( Yazmasam Deli Olacaktım başlıklı yazı berberce tarafından 19.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu