YENİ İŞKENCE TÜRÜ
TATİLCİ OLMAK
    Tatil yörelerini, sadece seçildi diye bir başkan  yönwtmemeli Nizam intizam olmaası gerekir. Ama saldım çayıra mevlam kayıra... 2 direğe çadır geren işletmeci oldu.. Yevmiye yüksek diye diğer şehirlerde çalışan kalmadı. Yazlık gel geç işletmeciler 2 ay maaşı işçiye taktı mı işçinin hayatı kararıyor.. Evinin işyerinin bahçesini, sahibi bilinmeyen arsayı 2 parklıkda olsa  otopark yapıyor "ver 500 lira" vergi yok ruhsat yok, kontrol yok.. Boru patlasın şehirde 2 gün su yok.. Zaten su kıtlığı kapıda duruyor.   
   İstanbul Esenler otogar Küçüçük  beldelere taşınmış otobüsün biri giriyor bir çıkıyor.
    Ayvalık da zeytinlikler kapış kapış gidiyor,,
     Doğaya tarihe zarar vermeyen Dev proje yok, Varsa yoksa köpek kulubesinden biraz büyük yazlık diye göt göte dayalı evler..
    Ağaç diktin ağacı kestin kavgaları, ölmeyecekmiş gi bi eften püften şeylerle hırsla komşusuna saldıranlar, gırla gitsin 
        Tarihi doğal güzelliklerin sahibi sadece o yöre değil tüm milletin sahipliği ve  hakkıdır..Efes i Aspendos u baban yapmadı. Tarihden Devrederek gelen bu yerlerin korunması gerekir.  Tecavüz lerin mutlak engellenmesi gereken mi.ras değerlerdir..
         Allah vergisi kıyıyı talan ediyorsun.. Yok olan kıyı şeridi doldursan da senin değil.. 1000 yıllık zeytin ağaçlarını sen ekmedin  sadece şahıs malı değil tüm milletin değerleridir,,O ağacın ürettiği oksijende havadan  aldığı nemde herkesin hakkı var.. 
           O halde bu yöreler, askerlik dışında memlelet yüzü görmemiş, "Ali koş" kitabından başka kitap okumamış seçilen yöneticilerin, insiyatifine bırakılamaz,,
             Tüm imar değişiklikleri merkezi idarenin kurulacak ilgili dairesine bırakılmalı ve asla imar nazım planında dahi olsa tek başıma imara açamamlıdır.. Anadolu boşaldı. Gelen emekli olup kalıyor.. Demografik yapı bozuluyor.. Doğuda insan kalmadı.. Yollar yetmez oldu.      
    Tüm  İstanbulluların koşa koşa geldiği Bodrumda 1 baraj var, istanbul da 8 baraj var,, Hangi su kime yetsin..? İstanbul da 2  otoban 39 ilçenin bağlandığı yan yollar istanbul a yetmiyor.. Bodrum a giren tek yol kime yetsin?
     Deli gibi hala tatil beldelerine çimento yağıyor. Ruhsatlar veriliyor, Antal ya Alanya da orman şehir içindeydi şimdi yarım saat git anca bulursun Ormanı.. Alamya da binaların tamamı hristiyan şehirlerini amdırıyor Türk mimarisi yok.. Bunun ruhsatını sen verdin.. 
-Seçmen kitlesi yerleşik halk hizmetten yararlanan gelen geçen halk ..Seçmen usulünü bile buralarda  değiştirmek gerekecek.. 
-Vergiyi veren yörede yaşayan insanlar tamirat pislik ve sıkıntısını kışın çeken yörede yaşayanlar ama "çekirge sürüsü" gibi gelenler hayatı tümü ile zindan edyorlar ve marketlerde raflada bile bazen yiyecek kalmıyor..
-Pazar ve marketlerdeki olağan dışı zamlar da cabası
-Hizmet üretecek ne insan kaynakları, ne arge ne de  proje geliştiricileri vardır.. Varsa yoksa" ver imarı al cukkayı" kuralı hayatı sahiller de çekilmez hale getirmiştir.  
    Tatil beldesinde ARABAYI hAREkET ettirdin işin bitti.. Park yeri bulamazsın, Şehir dışı sitelerden geliyorsan saatlerce şehre girmek için" gıdım gıdım" ilerlersin
"Bir çorba bile iç "pavyon hesabı gibi  para ödersin
-Yolları iki katına çıkar sorun çözülmez. Türkiyenin en mümbit arazileri Ege de talan ediliyor,. Tarım bitti..Yöre de müllk sahibi Herkes "arsa yer" e dönüştü. Tarım yapan kalmadı..
-Kafa parsel hiç bir hukuki alt yapısı olmayan yerler trilyona satılıyor. Yarın berkes gırtlak gırtlağa girecek. - Devlet işi zabıta çavuşlarına bırakmış ortada devlet yok. İmsan kaçakçısı, emek hırısızları, birbirinin malına işyerine el atan gaspçılar,ne ararsan var.. Fiyatlar keyfe keder Yersen diyor
TATİL YÖRELERİNE DEVLET GEREK
İskenderun dan Enez e uzanan yeni bir  usul belirlenmesi gerekir yolsa yarın perşembe

Torun Halili
( Yeni İşkence Türü Tatilci Olmak başlıklı yazı HALİLİ tarafından 22.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu