Tecavüzden,tacizden,kavgadan,hırsızlıktan,ispiyonculuktan,dedikodudan,işi aksatmaktan ve milleti  ganyana getirmekten dolayı  işten kovulmadım,izin kullandığım için  kovuldum.

Şehrin bir kaç kilometre ilerisinde çamaşırhane  fabrikası vardı oraya işe girmiştim yaklaşık on beş yıl önce.Otellerden,vilyalardan,apartlardan ve evlerden gelen yastık,çarşaf,battaniye,yorgan,pike,paspas,nevresim  gibi malzemeleri koca koca makinalarda yıkayıp silindir ütülerde ütüleyip adreslerine göndermek için ambalajlıyoruz.Her yerde görevli ayrı arkadaşlar  var mesala yıkamada  üç- dört kişi,ütüde dört- beş kişi,sayımda iki- üç kişi,ambalajda üç -dört kişi gibi.Kimse kimsenin işine karışmaz  ancak işler yetişmediği zaman birbirlerimize yardım ederdik.
Yirmili  yaşlarda olmama rağmen çok yoruluyorum,işten de ortamdan da sıkılıyorum.Sabahın yedisinde veya yedi buçuğunda bir giriyoruz ta ki öğle yemeğine kadar soluksuz  çalışıyoruz öğle yemeğini de yiyemiyoruz  yorgunluktan zaten kırkbeş dakika.
Dediler ki:"Bu haftaki izinler kalktı." İzinli  günümde  bilgisayarım bozuktu onu tamire götürmenin hayalini kuruyordum.

O gün işe gitmedim tabi sevdiğim   Mustafa abim vardı saat dokuzda aradı beni:"Şef çok kızgın senin izin kullanacağını bilmiyor,servis kaçırdım de,gel işe!" Sıcacık yatağımdan ve derin uykumdan ayrılır mıyım hiç,kararımı çoktan vermiştim.İşçiler  deyimiyle "babalar günümdü"keyfimi bozmadım ve güzelce dinlendim.

Ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi işe başladım ve  yarım saat çalışmadan yanıma şef geldi,suratı asıktı:
-Benimle gel,dedi ve o önde ben arkada ofise girdik masasına oturmadan:
-Kağıt-kalem orda var dedi,istifanı yaz! 

Böylece ilk defa işten kovulmuş oldum ve pişman da değildim çünkü hem  işi ağırdı hem de maaşı azdı.
Yıllardır aklıma takılan  soru var: Memurlar haftada iki gün izin kullanırken özel sektörde çalışanlar neden bir gün izin kullanıyor?
( İşten Kovuldum başlıklı yazı berberce tarafından 22.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu