Atalarımız boşuna dememişler ev alma komşu al diye,ev her yerden her fiyata bulunabilir ama komşu bulunamaz,şansınıza artık.
Geçen yıl bu zamanlardı  kapımı çaldı en üst komşumuz:
"Abi,bildiğin yerlerde ev var mı biz  taşınacağız."
"Neden,"diye sorduğumda şöyle demişti:
-"Ev sahibi oturacakmış."

Hadise şöyle kısaca:Ev sahibi başka mahallede geniş  bir dairede kiracıydı ancak kira fiyatları pahalı olunca düşünmüş taşınmış olacak ki kendi evinde oturma kararı vermiş,eşi yurt dışında çalışıyor oğlu ise askerde.
Yaklaşık iki hafta evin tadilat işleri sürdü,üç katlı binanın en alt katında oturduğum için toz duman hepsi üzerimizde,pencereleri açamaz olduk.Yolun üzerinde ve benim hemen merdivenin önüne kum dökmüşler,mahallenin çocukları onunla oynayıp sağa sola dağıtıyorlar.Kumu söyleye söyleye hallettirdik.
Odalarının tabanında ahşap döşeliydi onları söktürüp yerine fayans döşetti,o ahşap parçaları da benim pencerenin önüne  yığıvermişler. Kış yaklaşıyor söyle komşunun birine parçalasın  odun olarak kullansın,tahtalar  çıra gibi zaten.
"Bunlar ne olacak?"diye sorduğumda "Orada kalacak" diyor.
Penceremin önünden onları temizlemek yine bana düştü,hepsini başka köşeye taşıdım.

Sigara ve çay tiryakisi kadın,balkonuna oturuyor  sanki dağ başında tek başına yaşıyormuş gibi,bağıra bağıra telefonla konuşuyor saat gecenin biri.Uyarmaya gerek var mı,yok mu,aklı başında kadın ayrıca kimi,kime şikayet edeceksin benim ev sahibimin  ablası.
( Ev Alma Komşu Al başlıklı yazı berberce tarafından 26.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu