Herkesin olduğu gibi benim de elim kolum,dostum,arkadaşım,sırdaşım telefonumdur ancak ne marka bağımlısıyımdır ne de moda; işimi görsün bana  yeter.İşim dediysem konuşmak ve internete girmek  benim için kafi,banka işlemlerimi yapıyorum,faturalarımı ödüyorum,bazen ders notları indiriyorum,video izleyebiliyorum,görüntülü konuşabiliyorum,yazılarımı yazıp ekleyebiliyorum,sosyal medyada paylaşım yapabiliyorum...Teknik özelliklerinden olan yok işlemcisiymiş,yok hafızasıymış,yok androidiymiş,yok kamerasıymış zaten hiç anlamam,telefonun yüz tane özelliği de olsa hepimiz on özelliğini anca kullanırız.İnternete bağlandığın andan itibaren devamlı güncelleme geliyor uygulamalara, bu güncellemeleri kaldırabilecek orta  seviyeli   hafızası  olsun  yeter.

Kullandığım ilk telefon,kullananların gözünde canlanacaktır şimdi, arkadaşımdan ikinci el olarak altmış milyona aldığım Nokia 3310'du.(Şimdikinin altmış lirası yani ama o yıllarda güzel paraydı.)Ailemizden başka arayanımız yoktu fakat telefonumuzu o kadar çok  seviyorduk ki yastığımızın altına bırakırdık  uyurken,sevdiğimiz kızın ismini ekran görüntüsü yapar devamlı ona bakardık.Tanıdığımız üç beş kişiye boş mesajlar atar, ödemeli arar ve bazen rahatsızlık vermek için çaldırıp kapatırdık.

Yıllardır kullandığım için bu telefonum şarj tutmamaya başladı,gittim batarya aldım telefonu aldığım yerden ve ısrarla da sordum:
- Orjinal mi abi?
- Orjinal.
- Bir sorun yaşanmaz  değil mi?
- Yaşanmaz.
Eskisinden daha beter çıktı telefonumu  fazla kullanmamama  rağmen şarjı hemencecik bitiveriyor.Diyorlar ki:
" Ömrü bitmiş bunun at çöpe!"

Arabanızın  aküsü veya motoru arızalandığında arabınızı hemen elden çıkarıyor musunuz? 
Başka yerden bir batarya daha aldım,bakalım onun ömrü ne kadar olacak?
( Sözde Orjinal başlıklı yazı berberce tarafından 26.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu