Şiir Seçkileri

Kimse şairlik için ilk vasfın yetenek olmadığını iddia edemez. Şairliğin olmazsa olmaz ilk kuralının bu olduğu açıktır. Yetenek yaratılış şifremizle bize bahşedilen, bizim sonradan edinemeyeceğimiz çok özel bir vasıftır.  , 

İşlenmeyen, eğitilmeyen yeteneğin tek başına işe yaramayacağı sayısız kanıtlamalarla ispat edilebilir. Edebiyat sitelerinin bir görevi ve yararı da yeteneklerin işleme ve eğitilmesine yardımcı olabilmektir. 

Emeksiz yetenek yalnız kalırsa, eser oluşamaz. O yüzden iyi eserin oluşması için emekle yetenek el ele vermelidir. Emek az olunca yeteneğin fazla olması işe yaramaz. 

Bu nedenle biz şiir yazanlar emeğimizi de elimizden geldiğince ortaya koymalı imla kurallarına da gerektiği önemi vermeliyiz. Sitemizdeki imla polisi kullanımı bu nedenle diğer sitelere nazaran faydalı bir farklılıktır. 

Bir gereklilik de çok okumaktır gelişim için ve kendini analizdir bir bakıma eksik yönlerini tamamlayabilmek için.Şiir yazan bu konuda kendine karşı dürüst davranmalıdır, insan yapısında olan kendini beğenmişliklerden uzak bir analist olmalıdır  

Güncel ortamlarda ilerlemiş teknolojiden faydalanmak da bir seçenektir .Bilgisayardaki düzeltme programları şiir yazanın bir nevi yardımcı elidir ve bunu deneyerek şiir paylaşılmasını bir emek olarak düşünebiliriz ki mutlaka kendini eğitmekte de şiir yazana yardımcı olacaktır 

Sitemizde günün seçkilerine dair bazı olumsuz görüşler paylaşılmakta olup bazı şiir yazan arkadaşlarımızın ayrıcalığı olduğu gibi bir ifade ve düşünce yer almaktadır.

Her düşünce elbet saygıyı hak eder. 

Ama şöyle bir örnek olsa mesela...Bir seçki makinesi icat edilse ve bu makineye şiir yazılması ile ilgili belirli değerler yüklense serbest ya da hece,ya da aruz kuralları gibi, yetenek, emek, bilgi ve teknik ilave edilse makinenin yaptığı bir seçkiye itiraz edilebilir miydi . 

Değerli site dostlarımız bilmeliler ki seçkilerde şahıslar değil şiirler ön planda düşünülmekte ve bu örneklemelerin bir eğitim olabileceği, gelişimi sağlayabileceği değerlendirilmektedir. 

Şayet üst seviyelere ulaşmak istiyorsak hak edenleri yetenekleri olanları ön plana çıkarmak değer vermek zorundayız diye düşünmekteyim ben

Sizler bu düşünceme katılmayabilirsiniz 

Ama yine bence şiirlerin kalitesi kaliteli kılavuzlarla artacak güzelleşecektir kanısındayım 

Şiir oluşturan mı ,şiir yaratan mı olmalıyız sorusuna verilecek cevabımız mutlaka hepimizin vardır.

Öğrenmek sonsuzdur...

Ben oldum ,ben mükemmelim diyebilmek en büyük yanlışıdır şiir yazanın. 

Sürçü lisanım olduysa bağışlayınız lütfen...Saygımladır sitemiz de bulunan her katılımcı 

 

( Şiir Seçkileri başlıklı yazı DemirMUTLUGİL tarafından 29.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu