Antalya'da eşi Antika Ayer'i (52) uykusunda bıçaklayarak öldüren Vezir Ayer (51) hakkında 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.(Basından)

Bu ve buna benzer haberleri hemen hemen  hergün görmekteyiz ne yazık ki...Habere göre bu cinayetin gerçekleşme sebebi,kıskançlık ve maddi anlaşmazlık.Yaklaşık otuz yıldır evli olan bu çiftlerin,böyle üzücü bir durumla karşımıza çıkmasına hukuksal travma mı diyelim,sosyal travma mı diyelim  yoksa nefsani travma mı diyelim tam bilemiyorum.
Çeşitli sebeblerle  hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Allah'tan  rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken,bu konuyu masaya yatırmaları için tüm yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum.

Kadınları tek kelimeyle ifade edebilmek mümkün değildir ancak "kadınlar kutsal varlıklardır"demeyi daha doğru buluyorum.Bu söz onları poh pohlamak için değil,yaratılış gereği söylenmiş sözdür.
Kadınlar güneş gibidir dünyamızı aydınlattıkları gibi güzellikleri de  balçıkla sıvanmaz.
Kadınlar okyanuslar gibidir,yüzmesini bilene keyif veren ancak yüzmesini bilmeyenler için mezar olan.
Kadınlar edebiyat gibidir,edep kökünden gelip ebediyete uzanan.
Kadınlar felsefe gibidir,her bakışı ve her kelimesi  derin manalar içeren.
Kadınlar tarih gibidir,geçmişi unutmayıp gelecekte hep başına kakan.
Kadınlar coğrafya gibidir,bulunduğu yerin atmosferini uzun süre bazen de  kalıcı olarak değiştirebilen.
Kadınlar yer altı zenginliklerimizden daha gizli ve değerlidir.

Toplum olarak bir özeleştiri yapacak olursak;kadınların başıyla, yaşıyla,boyasıyla,giyimi ve  kuşamıyla ilgilendiğimiz kadar  onların haklarıyla ve  başarılarıyla ilgilenmedik.
Bu konudaki son sözü atamız söylesin:
"Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur."(Mustafa Kemal Atatürk)
( Kadınlar Kutsal Varlıklar başlıklı yazı berberce tarafından 29.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu