Yakın tarimizde siyasetin seyrini değiştiren kadınlar oldu.Bunları kısaca bir değerlendirelim;
12 eylül öncesinin içişleri bakanı:Hasan Fehmi Güneş,o yıllarda ABD li diplomatlar görevlerinin dışına çıkar.Çorum ve civarında Alevi-sünni istatistği yaptırılar.Görevleriyle bağdaşmadığı için de Güneş görevlerine son verir.
Akabinde şöyle olaylar gelişir;Şanatçı Aynur Aydan la tanışır.ve aralarında yasak ilişki başlar.
Bir gün evden çıkarken gazetecilerin objecktifine yakalanır ve Gazetelere manşet olur.
O dönemin Başbakanı Ecevit istifasını ister.ve istifa eder.Bizler yıllar geçmesine rağmen bu olayın kopmlo mu yoksa doğal bir gelişim nedeniyle mi?olduğunu öğrenemeyiz.

Özal' ın cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısyla Anap da Genel başkanlık yarışı başlar.Hasan Celal Güzel'de başkan adaylarından biri.Ama O sisteme uymuyor.saf dışı olması gerek.O zamanın dışişlerinde görevli Hande Mumcu ile aralarında ilişki olduğu söylenir.Ama bütün bunlar Celal'i yıpratmak içindir.Güzell parti başkanı olamaz ve bu dava sonunda aklanırlar.Ama ilahi adelet Hande Mumcu'yu bir seçim gezisinde yakalar.Ve ölür.

Turgut Altınok.Başarılı bir başkan.keçiören'e sığmaz.Ankara büyük sehir belediye başkanı olmak ister.Ama O nun da geçmişinde bir hata vardır.Bir otelde çekilen filmi O nun Büyükşehir başkanlığına aday olmasını engeller.

Yurt dışında bir örnek:

Bill Clinton'ın "ikinci başkanlık" döneminde başına sarılan 'Monica Skandalı aslında uluslararası bir komplonun parçasıdır. Radikal Yahudi gruplarının; "Monica skandalı"nı başından beri tezgahladıkları ya da bu ilişkiyi öğrendikten sonra olayı, Amerikan ve dünya kamuoyuna "skandal" boyutunda "deşifre" etmek için kullanmışlardır.
en büyük skandal bu Dünya tarihini değiştiren bir olay.

ve en medyatik olay;28 şubat sürecinin füğüranları;Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin.
Olay sonradan anlaşıkdıki ,tamamen kurgu."hani nerde kaldı gazeteciler"diyen bir Gündüz.
son olay;Deniz Baykal ve bir zamanlar sekreteri sonraları Millet vekili.Tarih tekerrürden ibaret derler,Aynı Hürrem sulatan gibi partide güçlü ve muktedir bir Kadındır.Bütün yollar O na çıkıyor.Ve yılların deneyimli politakacısı 5 dakkikalık bir filmden sonra istifa ediyor.Ama O istifa etmiyor.25 yılda kazandıklarımı feda edemem diyor.

Burada bir düşünelim;Bakal'ı kimler safdışı etti.iktidar etmez çünki o ebedi muhalefetin lideri.İkinci sonuç.Parti içi çekişmelerin sonucu.Bu akla yakın.Birde yurt dışı boyutu olmalı;siyaseti dizayn eden toplum mühendislerinin bir düşündüğü olmalı!O nu göreceğiz.

İki kişinin bildiği sır değil.

( Siyasetin Seyrini Değiştiren Kadınlar başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5/13/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu