Kızaklı Celenk 6

Venedik ve Cenova gibi ticari cazibenin merkezleri durumundaki Orta Cag sonrasini Amsterdam Londra ve Hamburg`un kitalar ve denizler asirisi uluslarin dogumunu da sekillendiren dünyaya el koyma korsancilik savaslarinin ardindan hammadde, üretilmis montajlanmis ürün, satisa sunulacak teknoloji gibi savasmadan bölüsülebilecek sömürü alanlarini ve pazar paylasimini daha güvenilir kilarak lokomotigligini Almanya`nin yaptigi Avrupa Ekonomik Toplulugu ( AET ) kuruldu. Türkler bu dönemde hem acik is gücünü kapatma hem de yerli soyan sömüren ilahlarin her türlü ücret ve insan hakliligi talebini baskilama LOHNDAMPiNG`ine Türkiye`nin her yerinden kadinli erkekli Tren vagonlarina bindirilerek kurtulusunu hep YABANCI KAYNAKLARDA arayanlarca gelecegi bilinmez GÖCMENLiGE bastan savildi. Eski AET´nin EU olarak ALMAN EKOLLÜ NEO EMPERYALLESME`ye büyüdügü bugün de bu arayis ayni bagimlilik güdümüyle bu merkezlere siyasal ekonomik kültürel bilimsel her yönden hic hiz kesmeksizin ve hatta artan nufus oraninda daha da muhtaclik rezillik artiran bagimliligini Yari Sömürge etiketiyle her firsatta basindan savarak kurtulmaya insan ihracati yapmanin zayif ve düskünlügü gösterilirken, bütün yerli isbirlikcilerin birlikte ortaklik ettigi yagma yikimlar sebebiyle duyulan DÖVIZ IHTiYACi  DiLENCiLiGi`ne eski aliskanligi hic degismeyen kapi kapi ihmal ihanet ve IFLAS zikzaklari gezilip dolasilmakta.

 Ingilizler ve Fransizlar`in etnik SIZOFRENLiGi Almanlar`inkinden Pi Sayisi miktarinca nispi farklilik gösterir. Cünkü Ingilizler ve Fransizlar cok uluslu sömürgelerini Almalar`dan hic de farki olmayan vahsetlilikle kendilerine kulluk bagliligiyla terbiye ederlerken, kendi ulusal yapilari da cok uluslu ve homojendi ( Viking`ler, Normandiyali`lar, Kelt`ler, Latin`ler vs vs ) . Bu yüzden öncelikleri bagliliklari adanmisliklari yeminleri damitilmis soy irkciligi ürzerine degil, ortak yapinin ÜSTÜNLER SINIFININ SÖR KRALLIGINA veya MÖSYÖBARON KONT `luguna iliskindi Alman`larinkiyse Kafatasi ölcülerine uyan benzeyen toplumun tümü ve herkesti.Bu sebeple yakin gecmisi zulüm zalimlikte görülmemis  insanlik tarihi utancini nufus kagidindan sagiltarak hortlaklastiran bugünkü yüzde otuza varan net gösterge, barinacak yeri gecinecek hayati olmayip da köprü altinda tiir tir titreyerek yalinciplakliga nefesi cürümüsler bile ülkedeki yabancidan kendini üstün ve seckin görerek `Hau Doch Ab Scheiss Ausländer ` kin tohumlulugunun sicil ve seceresiyle avunur sürünür ( toplam Avrupa`da hepi topu alti bucuk milyon ve Almanya özeinde Üc bucuk milyon yaasayaniyla Türkiye`deki onüc milyonluk mülteci isgalinin yarisini bile bulmayan ragmen Türk`lerin varligi)  . Gel git bak ve gör ki  bugünkü secim sonuclarinin görünmeyen ve disa vurmayan kisminda gününe sirasina bekletilen bu yüzdelik oran en az yetmistir. Hitler`den zerre miktar degismeksizin arta kalan kin tohumlu nefret söylemli Kafatasi Irkciligina göre tercihini yapip kurulan sandiklara oy  verenlerse hic de sanildigi gibi batak düskün cahil egitimsizler sürüsü degil , tam tersi yüksek egitimli ve gelir düzeyi oldukca yerli yerindeki- ögretmen memur müdür muhasebeci fabrikatör ve hatta polis en basta,- ELiT guruh oldugu resmen analiz ve ilan edildi.

 Almanlar Dünya Savaslari`na olmayan paylasim pazari ve sömürgeler edinmek icin girmisti. Ama diledigini kaybedince bunu BARISCIL DEMOKRASi ve Insan Haklari gibilerden gercegi olmayan asilsizlik PARAVAN dükkanciligiyla kenardan dolanarak söktü kazandi. Rusya`yi bile eskiyenlerini yenileme ( teknoloji ve devlet yapisi )  karsiliginda - USA dayanagina destekten- idda edildigi gibi isleyip calismayan Sosyalizm Külüstürünü Gorbatchow`la birlikte üfleyip söndürerek Serbest Piyasa Carmihina gerdi bagladi. Alman Edebiyati`nin rahim kanalindan etkilenip dogan Rus Klasikci`leri, bütün özenti aliskanliklariyla HANEDAN etrafinda sülüklenen Aristokratlarin BATI BURJUVAJiSiNiN taklitciligini onur sayan ne asagilik yaratiklaar olduklarini Dostojewski grubunun Inadina ÖZGÜN yazmaya gösterdigi cabanin her satirinda dahi etkilendigi Alman Ingiliz Fransiz gibi kaynaklarin alt dolgusu vardi.

Bu bakimdan tüm yeryüzü iliskileri bu ic ice gecmisligin dövüserek sevismesine kilitli ve odaklidir. Hali hazirda faal gösteren Filistin cikmazi veya Ukrayna acmazi bu alisveris hasmaneligi veya ask beraberliginin -Suriye ortak isgalcilik ittifakina arap petro dolarciligini da kullanisli figüran kilan-  müsadesi yahut ruhsati disinda degildir.

Yayilmaci ve sömürgeciligin en bilindik gösteren tanimlamasi ve karakteridir : Kendi cikarini tüm toplumun ülkenin ve insanligin ortak deger cikarina üstün ve öncelikli bilip inananlarin karaktersiz onursuz kisiliksiz duruma göre degisen dönüsen usaklik denekleriyle isbirligi ederek odaklandiklari isgalciligi en zahmetsiz kolaylikla yagmalayip yikip elde edecekleri. Bir taraftan dost ve müttefik görünürken OSLO´da Bop güruhuyla Pekaka Devleti kotarma iki yüzlülügü gibi mesela. Mesela on binlerce TIR YÜKLÜ atomlasmayi Rusya`nin `buyur benden olsun `destegini alarak her mahallede Kücük Bir Amerika yaratma hayalinin Suriye`de Pekaka Devleti kurdurmasi gibi….

Bop Esbaskanligi`yla her konuda hic bir itilafa düsmeksizin uyusup anlasan ALMAN LOKOMOTiFLi her yapim yönetim kurgu ve girisim, onlarin izni ve katkisi olmaksizin hic bir iktidarin sürekliliginin olmadigi baglamda Pekaka ve Fethulmetal`leri kendi kilcallarinda barindirip beslerken, Türkiye`ye dönük  projesi yapilmis, yapilacak veya yapilmakta olan her türlü ajan piyon catisma ayrisma yikim talan yagma vurgun sömürüyü mesru kilan haksizlik hukuksuzluk mafyalasmalarini tutucu gerici ve köktenci iktidarlarla bölünme ve parcalanma eyleminde dolaysiz  destekleyen ALMANYA özelinde ve AVRUPA genelinde ortak cikarci yerli isbirlikcileriyle birlikte bizzat finanse etmekteler.

Hatirlanirsa eger Oniki Eylül Sonrasi nesillerini uyumlu bagimli tek tiplilige alistirsin türevlesin diye popülerlikte söhret edilenlerden Tarkan, askerlikle arasi acilip kacip gittigi yer …elbetteki sürpriz degildi. Almanya`da Türkiye ile arasi bozuk ve gergin kaldigi sürece onun ` yakalarsam cuk cuk ` parcasi aylarca hit listesinin ilk sirasinda tutuldu, her eglence ve disko merkezlerinde araliksiz ezber edildi ve calindi. Bir yolu bulunup anlasarak ülkesine döner dönmez de Tarkan, onun namina Almanya`da öten titreyen sizilar sinek bile yoktu.

Burjuva Eglenceligi`ne kendini dünyadan bi haber kof kültürsüz sokak raconu kesen, YABANCILAR GETTOSU agiz ve diliyle konusup davranan, düskünlük profilde görmek isteyen ve her sinsiliginde `sen benim seviyem degilsin`in kafatasci irkciligini hatirlatan beklentiye begenilme ve takdir görme soytariligindan öte hic bir deger ve anlam ifade etmeyen yabancililigin ezik yitik aciz muhtacligina yüklenilen formattan kabul oldugunu yedire doyura güldürmelerin ( Kaya Yanar, Bülent Ceylan vs vs ) KABERECilER furyasi kalabaligindan koparak herkesi kendi yalnizligina hic kimsesizlestiren orta yerde birakilmis bilinmez belirsizliklerine `öldüler gittiler masallah `türünden nazar boncukcularidir sanki.

Her yil gecenin köründen aksamin zifirine agir ezici yorucu yipratici hasta sayri monoton sartlarin azap ve ACI ekmeginden arta kalanlarini alni ter kokan yagligina sararak ortalama en az Alti Milyar Yuro dövüzinde  ( toplam turizm geliri icinde hesaplanarak hice sayilan ) ülkesine getirenlere igreti uzak soguk bakan ALMANCI DAMGALANMASi , Alman`larin kücümseyip horlayan ve dislayan irkci sadistlikle ` Scheiss Auslender` bagirip köpürdügü sürü güdümlülügü yaklasimindan ayri gayri degildi. Ayrica Avrupaýa yapilan onbinlerce seferlik TIRLARCA ihracatin -bakla nohut baharat cay erik karpuz cihaz  tursu sucuk salam zeytin peynir lokum her türden ve cesittenleri- Avrupa`nin  Süpermarketlerinde tek tükleri disinda hic bir ürün yer almaz ve parmak sayisini bile gecmezken  alis veris eden Avrupa yerlileri,  Türk`lerin kendi Hal ve Pazarlarinda gram dirhem ve tane hesabi bilmeksizin  orda Yabanci`ya, burda Almanci`ya sayilanlar tüketmektedir.

 

Asagidaki siir ordandir :

KIZAKLI CELENK 6
Iplik iplik sökülerek
Kilitsiz dolaplarda ucu yanik mektuplar sizlayip sancirdi
Her vardiye dönümünde geceye ormani fisildayan agaclar arasindan
Imtihan yerini dereye dökülerek gecerdi ayin suya vuran gümüs rengi hergün
Dolaptaki buz ne kuyuya salinan barac
Ne yigin dibinde bekledikce cesmeleri soguyan harman
Odalar ciy süt emmis camasir kokusu
Ranzalar icinde yatanlarin cekilmez dert yarasi ve deli esmeler düsüncesi
Bir tek ömrüm vardi onu da bir günlük ettin cigligini
Pazar günlerine sessiz kimsesiz sokaklarda kim denk gelirse gayri
Mor percemlere bürünüp evlerine dönen kuslara bakarak sonbahar
Düsünceli ve dalgin adimlarla yapraklarini dökerek üc günlük dünyaya
Göz gözü görmezin dumanlarini saran
Sogursa böylece söner sogur ayriliklara geldigi yeri birakan yangin
Giderse bir bavul, bir hasret, bir bir kefen gider kendinden
Dar gelir hayat
Zor gelir güman
Bitün giysiler insandan eskir
Saatler ve sesler
Gidenlerden hep geride kalir
 
Seyfi Karaca………..Haziran / 24
( Kızaklı Celenk 6 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 30.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu