AMERİKANYA MİLLETİ
        Amerikalı değil ama farketmese de ölümüne amerikan menfaatleri için çalışır..
       ABD ,nin nüfusu 340 milyondur.9.8 milyon km2 alana sahip bir ülkedir..50 eyaletten  oluşan federatif bir yapısı vardır..
        Amerikan rüyası ,ülkenin dinamizmini sağlarken ,her rüya sahibi diğer rüya sahipleri ile birlikte gerçek sahiplerinin hizmetkarıdır..
        Kendine has geliştirdiği hristiyanlık veya müslümanlık gibi dinlere ait usulleri var..Camileri kilise gibi kilise müdavimlerinin bazısıda ben siyonistim diyecek ladar da hristiyanlığa yabamcı Hz İsa nın peygamberlik öncesi mensubiyetine  sahipliği hristiyanlık gibi kabul ediyorlar..Yani işine nasıl geliyorda öyle yaşıyor öyle inanıyor…Onu empoze ediyor..Bazen çyle ileri gidiyorlar ki müslümanlara ülkeye giriş yasak diyor..
        Usul ve usturuplu geçirme teknikleri ile bütün dünya ile oynuyor ve emperyal arzularını dilediği şekilde gerçekleştiriyor.
         Bazen Bosna da Filistin de Afganistan da Irak da kitlesel ölümlere ses çılarmıyor..Zamanlamaya oynayarak malsımum fayda ya göre hareket ediyor.. 
        Adına “özgürlük ,biraz daha demokrasi, nükleer karşıtı çevreci yaklaşımlar” gibi gerekçelendirmelerle;bölgesel güç iddiası ile kendi emperyal arzularına ket vurulmasını, görünmez el ve yerelde sağladığı ortakları ile engelliyor. Kazara güç haline gelenleri de cebren veya hile ile tasfiye ediyor…
          Bir millet olma becerisi ve iddiası da olmayan,olsada tarihsel gerçeklikle bağdaşmayan yapısı 50 eyaleti, 50 eyalette 340 milyon çeşitli millet ve meşrepten gelme insanları tüm ezilmişliklerine ,fakirliklerine ragmen nasıl birarada tutuyor?Bu iç meselenin yanında 7 kıtada 3000 e yakın üsleri ile nasıl belirleyici oluyor?
         Mesele nufus yoğunluğu ve askeri güç ile tarif edilse Çin daha büyük nufus yapısı ve asker sayısı var.3 tane dev uçak gemisi var.2030 a kadar 6 olacskw .Kişi başına düşen milli gelir Abd 80000 Çin de ise 75000 dolar..Hatta Çin nufusu 1.5 milyar dediğinizde 5 katı bir büyüklükün çarpan etkisi ile beraber düşündüğünüzde daha büyük zenginlik ortaya çılar…
        Dış mesele dediğimiz” var olma güç ve becerisi “Amerikanya milletinin varlığıdır.Bunlar vatandaşlık bağı ile bağlı değildir.Ama amerikan menfaatlerine köpek sadakatları ile  vergisini ödeyen ve ABD de yaşayan bir vatandaşdan daha kıymetli hizmetler üretmektedirler..
           Amerikanya vatandaşları,Varoldukları coğrafya da silahlı silahsız,demokratik antidemokratik,hukuki veya suç teşkil eden icraatleri ile merkezi hükümetlerin insiyatif güçlerini azaltıp, dikkatlerini dağıtırlar.Ve son noktada İrana karşı 8 yıl savaşan büyük silah gücü var gibi duran Irak ordusunun kurşun atmadan teslimiyeti gibi mizanseni hazırlarlar.. 
             Her terörist ,bilse de bilmese de dünyanın neresinde olursa olsun ,ister din kimliği,ister etnisite isterse ideolojik duruşu sebebi ile teröristleşsin  Amerikanya vatandaşıdır..
             Uyuşturcu ticaretinin dünya da 3 merkezden birinin saç ayağı olan Nepal de Tamil teröristi olarak canlı bomba yeleğinin mucitleri dehizmet ederler .ABD ne Hizmetlerinin farkında olmadan kendilerince atfettikleri kutsiyete binaen hizmet ederler…Onlarla mücadele etmek isteyen merkezi idare katliam derecesinde halkı ezerek ters simetriden ABD. Güdümüne girmek zorundadır..Rakip gözüken taraflar bile Amerikanya vatandaşıdır
                Amerikan memfaat neyi gerektiriyorsa konjonktüre göre ipin o ucunu  yada diğer ucunu çeker…İllegal yapı sindirildiği için legal yapıda varlığın devamı için ABD ne muhtaçdır..Ve her daim kullanıma açıktır..
             Diğer bir uyuşturucu bölgesi olan Afganistan Bin Ladin alıp eğiten , arkasındaki silahlı güçleri donatan ,dönem itibari ile SSCB ye karşı kullanan, ABD kendisine ikiz kulelerin, patlatılması olarak geri dönüşümün bizzat müsebibidir.. Amerikan menfaatleri, islamifobi ile yarattığı, yaratmak istediği islam düşmanlığı ile varlığına katkı sağlamıştır. SSCB nin yıkılması ,Amerikan varlığı için yeni düşman yaratma zorunluluğunu ortaya çıkarmuştır..Tarihde hıristiyanlığın baş düşmanı Roma bugün nasıl hristiyanlığın merkezi oldu? Önce af yasası işe varlıkları sonrada  haçl seferleri ile müslümanlar düşmanlaştırılarak Roma bugünkü halini aldı.. 
          ABD,Oluşturduğu hristiyan dünyasın daki korku iklimi ile şovenist yönetimlerin olduğu,enerji üssü Arap bölgelerinin merkezi idarelerini yerle bir etmiş 5.yüzyıldan sonra ikinci kavimler göçünü tetikleyerek batıya sermaye ve ucuz iş gücü  akışı sağlamıştır
             Dünyanın 3. uyuşturcu üssü Güney Ameriaka ülkelerinde siyiasi poltikları ile değil sahip olduğu çok uluslu şirketlerin şirket politikaları ile belirleyici güçtür..Bu şekilde hem ak para nın hem kara paranın merkezi ABD olmaktadır.Lüks şatafat ve eglencenin merkezi  çölü sahraya çeviren akıl gücü hep bedava paranın gücüdür..Nigaragua da Kolombiya da dağdaki terörist bazen Venezuella gibi halkın aevgilisi olmuş yöneticileri elde ettiği muhalif siyasi güçlerle revize etmeye çalışır..
              ABD,İçerde kandırdıkları,cebren boynuna basarak tuttukuları topluluklar ve geçen yüzyıl kıtanın asıl sahibi kızılderililerin sayısını  %1 lere düşüren savaş ve bulaşıcı hastalıklar yolu ile  yokederek var olmalarıma ragmen ,neden her yıl yaklaşık 50000 insana çekilişle” göçe tevessül etmemiş ülke vatandaşları” diyerek çekilişle vatandaşlık verir?Bunun için kanun bile çılarır..
              55000 kişiyi müşakatla ABD nin gelişmemiş eyaletlerine montelerken hem gelenin birikimini,hem insan gücünü ülkeye çekerek yaklaşık %1.5 komisyon  bedeli gibi kendi mevcut vatandaşlarına bonus sunmaktadır…Meksika göçlerine nasıl acımasızca müdahele ettiklerini görüyoruz..Bunlar niteliksiz iş gücü ve ekonomik varlıkları olmayan katma değeri sıfır olrak kabul ettikleri için kabul etmediler ..Vatandaşlık piyangosu,ülke dinamizmine Amerikanya milletinin suni de olsa katkı sağlamak için geliştirdikleri kavimler günün düzenli hale getirilmiş benzeyen yöntemidir.. 
         Azınlık psikolojisinin yarattığı eziklik Amerikan menfaatleri için her an içerde ve dışarıda bir gereklilikdir..Amerikanya milleti onlar için her an ağızlarının içine bakan hazır askerdir..
        Onlardan bizdede var..Aman dikkat…

Torun Halili
( Amerikanya Milleti başlıklı yazı HALİLİ tarafından 12.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu