DERECELİ VATANDAŞLIK 
         Tc inde andımız kaldırıldıktan sonra birleştirici ,imana getirici birlik ruhu sağlayıcı en önemli dua ortadan kaldırılmıştır..
           Milli bir maç sonrası bir kısım kürtçü ve islamcı kimliği olan yazarlar aynı merkezden cıkmışcssına kurt simgesine kinlerini kustular..Mesele sadece kurt işaretinin ortak değer olmasına dair değildi..Misal Atatürk veya Türk bayrağıda olsa aynı kindar çevreler sıçıp etrafı sıvamaya hazır kuvvet olarak bekliyorlar.Artık “ö”diyesimiz geldi..
       Savunma sanayine trilyonlar yatırın ,yada “trilyon kere trilyon “yurt dışı eğitim kamp ve seminerler düzenleyerek üst düzey yönetici yetiştirin  bok olan illa ki zamanla değil kamusal alanda fırsatı bulduğunda kokar ..İnanmıyorsan tarihe bak…Selanik valisinin ,sonradan kaçtığı Yunananistan ın  konsolosu ve ressamı olan iki oğlu,babaları Osmanlı valisi olarak Selanik en üst yöneticisi ikende vardı .Ve sorarsan Osmanlı idi. Tek kurşun atmadan İzmir den daha çok dönem itibari ile Türk ün yaşadığı Selanik vilayetini Yunan ordusuna teslim etti…
         Rus askerleri tüm doğuda katliamlar yaparken Rus asker üniformasını giyenler ve Türk komşularını doğrayanlar, hamile kadınların karınlarını yaranlar,komşumuz sadık millet denilen Ermenilerdi..
          Gaziantep te Urfa da Fransız işgal ettiğinde fransız asker kıyafetlerini giyenlerde gayet munis sadık millet üyesi Ermenilerdi. O günkü şartlarda kervan geçmez topraklara Bolşevik ihtilaline hazırlanan ne  Rusların nede Fransa nın onbinlerce asker sevk ve loistiğini sağlayacak güçleri vardı..
         Tarihi milli devletlerin potaya konulduğu ve yok olması için gerekli alt yapı çalışmalarının yapıldığı ve buna uygun bölgesl savaşlar, işgaller yapılarak ,düzenin bozulmaya çalışıldığı Karadenizden komşumuz Rusya nın hali ortadadır.. Doğudan komşumuz İran ve tüm arap dünyasının başına gelenlerde söylediklerimizi doğrulayan olaylardır..
         Tarih doymaz..Mısırlılar Hititiler Finikeliler ve Koca Roma imparatorluk vatandaşlığını yutan tarih yeni lokmalarını bekliyor..
           Ekonomik sosyal siyasal içerkli doğru “hukuki düzenlemeler” millet ari olarak , devletin kendini koruma güdüsünün gereğidir..Millet olmazsa devlet ,devlet olmazsa millet varlığını sürdüremez..
          Türk milleti kadim bir millettir..Tasa da kavga da savaşda ve barışta bir olma yeteneği genetikdir..Türk ulusu ise “Ne mutlu Türküm diyene “düsturu ile herkese ve  açık hale gelmiş yapının adıdır.. Milletten ulusa indirgendiğinizde yeni  problemler ufukda beklemektedir..
          Konjonktürel şekiller alma yeteneği bulunan dünya siyasi tarihi, 18 yüzyıl itibari ile milletleşme,milletleşemeyenlerin sömürgeleşerek diğerlerine hizmetkarlığı, Ab gibi suni yapılanmaların ,Bop gibi ideallerin icra edildiğini yada  icraya çalışıldığını günümüzde  gözlemliyoruz..
          Her otomobil parçaları birleştirilmiş bir legodur.Vidaları gevşetilmiş olursa; trafiğe çıktığında yol yapısına göre süreçde dağılacağı mukadderdir. Aracı stabil tutacaksın ve iyi ustayı yakaladıgında tekrar vidaları sıkacaksın. Yoksa otomobil gidecek içinde ailenle berabersen sende yok olacaksın demektir..
           AB ,ABD gibi yeni dünya düzeninin Roma  kalıntıları kendileri birleşirken yerelde çadırdan öteye gidememiş toplulukları fitleyerek ,özerk yapı veya garnizon devlet haline getirmek çabasındadırlar..Ortadoğu kan gölüne bu sebeple dönüşmüştür..Aslında Çin li olan Taıwanlılar ayrı bir milletleşme iddiasındadırlar .Ukrayna 1990 lardan beri uygulanan ABD empozesi ile millet olma tepe noktasına ulaşmıştır..(Ukrayna topraklarında yaşayan tarihsel olarak Rus değilse Türk tür..)
        Koparak,Bölünmüşlükden “bağımsızlığa koşmak “sendromu Roma kalıntılarının, kendi karnını dahi iyi doyurmak için havuzda balığı yemlemesi gibidir..
        Bu durumda Rusya İran gibi potaya konmuş TC ,kendi koruma tedbirlerini yeni dünya düzeninde idari siyasi ve hukuki olarak almak zorundadır..Bosna da Gazze deki sivil ölümler ,Irak suriye de milyonlarca sivilin öldürülmesi ve mültesi statüsüne sokulması göstermiştir ki demokrasi özgürleştirme gibi kavramlarda batı samimi değildir..Kutsiyet atfettiği bu kavramlar sömürüye açık hale getirme araçlarıdır 
         Türk milletinin ,uluslaşarak gerek kullanılan kelime nin değişimi gerekse millet bilincinin ,ulus bilincine dönüşümü vidanın gevşetilmesi olayıdır.Kutsal kitaba “kur an “demek ile “kutsal kitap”demek arasın milyon kere kavramın nüfuzu bakımından fark vardır..
          Andımızın kaldırılması  diğer bir vidanın gevşetilmesi değil atılmasıdır.Araç bijon kesecek teker kendiliğinden atacaktır..Araç hareket edemez hale dönüşecektir..
           17 milyona. sığınmacı türü çeşitliliği ve doğurganlık hızı da ileride daha farklı handikaplar yaratacaktır..Tehcir Kanunu olmasa bugün  doğuda bir taşnak terörümüz olcakdı.Lozan Sözleşmesi ce Rum mübadelesi olmasa Eoka terörü Ege nin vazgeçilmezi olacakdı..
            Türkiye de Milli konular söz konusu olduğunda en az 3 farklı tepkime ortaya çıkar.
-vidanın gevşetilmesi olayına katkı sağlayanlar İslamcılar diyerek yaftalama yaparlar..(Aslımda  islamcılar demerek Türk olmayan müslümanların tutumlarından bahs etmiştir.
-solcu diyerek ayrışmaya katkı sağlarlar.Oysa  Chp içinde azınlıkta olsa vucıt bulan hristiyan türk olmayanların tutumlarından bahsedilmektedir...
-Kürtçüler derken de zaten pkk,işi silaha kadar götürmüş ve araya amerikan tetikçisi olarak Kan sokmuşlardır.Bunlar da Türk oldukları halde türklüklerini unutmuş olanlardır.
           Toplumun içine gizlenmiş 15 Temmuz öncesi müşterek hareket eden bu kitleleri 1.sınf vatandaş kabul edersek devlete intihar etmek hakkını vermiş oluruz.Oysa ebed müddet olan devletin de kendine göre geliştirdiği savunma mekanizmaları vardır..Bunu eylemli olarak kullanabileceği gibi hukuki tavir olarakda ortaya koyar..
           Demokrasilerde oy verme ,oy verenleri güdebilme becerisine bağlı olarak azınlığın çoğunluğu tahakkumu sonuçu doğırduğunu defalarca gördük..Roma da vatandaşlığın kölelere dağıtımı ile tüm sosyal yapının alt üst olması Roma nın kaçınılmaz sonunu getirmiştir.
           Parti kapatmanın zorlaştığı memlekette hülle yolu ile yeni partileşme hakları,pavyoncuların kumarcıların bile partı kurarak mekanlarını baskınlara karşı koruma yöntemleri siyasal haklar tanımlama ve derecelendirme zorunluğunuda gerekli kılar....
        Dünyanın en güçlü orduasuna sahip olsan komutanların satın alındığında ya da uyutulduğunda tek kurşun atamazsın  Saddam gibi itibarsızlaştırılır fare gibi  kanalizasyondan çıkışın servis edilir..O halde Çinli bilgenin dediği gibi “en iyi komutan askerini öldürtmeden savaşmadan zafer kazanan komutandır.”
         Devletin derecelendirmede kullanacagı  diğer güç vergilendirme dir.Dereceli vatandaşlıkda indirim oranı olarak yansıtırken diger kıtalar içinse yüksek oranda vergi ödeyecektir..
       Dereceli vatandaşlıkta Vatandaşlıktan çılarma anayasal düzene karşı işlenen suçlarda kullanacağı diğer bir yöntem olmalıdır..Seçme seçilme hakkının yerel veya genel seçimde kullanılması ise diğer bir dereceli vatamdaşlık uygulaması olmalıdır..
         Bu durumda TC vatandaşlığı en az 3 dereceye ayırmak gerekir..
-Vergi oranlarında daha düşük oranlarda ödeyecek ,askerlik süresi daha az olacak belirli kamusal alanlara girmesi ve kabulü öncelikli olacak bunlar 1.sınıf vatandaşlardır..Türk olmaları ile gurur dıyan ortak değerlere sahip çıkan ve savaş dahil her tür kriz ortamında fedakarlığın -can vermede dahil-göze alan kıymetli vatandaşlardır..Kimlik renkleri buna göre olacaktır
- 2.Sınıf vatandaş Kendini Türk değil de Türkiyeli sayan gizli düşmanlıklarını içerisinde saklayan savaş zamanı düşmanla işbirliği yapma ihtimali olan ,barış zamanı ortak değerlerimize küfreden bu zatları merkezdeki çekirdekten uzak tutacak sekılde özel vergi oranlarına tabi tutacaksın askerlik süresini uzatacaksın ,(paralı isterse yapabilir),yerel seçimlerde oy kullandırtmayacaksın ,mülk edinmelerinde daha çok vergi ödeyecekler,kamu görevlisinin sadece belirli alanda yapacaklar.Yoksa Selanik valisini unıtma yunanlılra tek kurşun atmadan şehri teslim etti 
-3.sınıf olanlar ne Türkiye yi ne de Türklüğü kabul eden 3.sınıf vatandaşlardır.Bunlar merkezi idarede oy kullanabilirler ama yerelde asla adayda olamazlar oy da kullanamazlar.vergilerini yüksek oranda öderler.Kendi coğrafyalarına dönüşleri bu şekilde zorlanır.. 
       Soktatesden beri asıl söylenmek istenen dereceli varandaşlıkdır.Düşmana verilecek ödülün varsa herkesi her an  eşit tutarsın .Kanun önünde herkes eşit..Sende ona göre kanun yap 

Torun Halili
( Dereceli Vatandaşlık başlıklı yazı HALİLİ tarafından 13.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu