Kırkıma merdiven dayamışken  tüm samimiyetimle söylüyorum,kimseye güvenmemeyi,kimseyi haddinden fazla sevmemeyi anca öğrenebildim geç oldu ama güç oldu;kalbimiz kırıla kırıla,yüreğimiz kan ağlaya ağlaya.Kimseden beklentim yok artık,kimseyi düşünecek vaktim de yok kendimden başka.Başkaları için yaşamamayı,"el alem ne der," takıntısından uzak durmayı,gereksiz  yere kızıp üzülmemeyi,değmeyeceklere devamlı değer yüklemeyi  bıraktım; hatalarımla ve günahlarımla cesaretimi toplayıp yoluma devam etmek benim ilkem oldu.Kimseye kendimi beğendirmek ve sevdirmek gibi bir derdim yok,su akar yolunu bulurmuş.Başkaları mutlu  olsun diye  kendimi harap etmiyorum.Ani kararlar vermekten sakınıyorum çünkü biliyorum ki alelacele  verdiğim kararlar  pişmanlık olarak bana geri dönüyor.

Saçlarımın dökülmesi,yavaş yavaş gücümün azalması,alnımdaki derin kırışıklıklar sanki bana dönülmez yollara gideceğimin işareti gibi,ne diyordu şarkıda:
"Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım
Bâzan gözyaşı oldu, bâzan içli bir şarkı
Her ânını eksiksiz, dün gibi hatırlarım
Dudaklarımda tuzu, içimde durur aşkı."

Kimseyle yarışmıyorum,kimseye yaranmıyorum,kimseyle çatışmıyorum,kimseyi kınamıyorum,kimseyi dışlamıyorum,olanı olduğu gibi değerlendiriyorum zaten paraya ve lükse alışkın değilim.
( Kırkıma Merdiven Dayamışken başlıklı yazı berberce tarafından 14.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu