Adamın birisi psikoloğa  gitmiş ve başlamış dert yanmaya:
"Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum, dalından düşen yaprak,yerdeki çer çöp  kadar gereksiz görüyorum.Hiç bir işte başarılı olamadım,eşimle de ayrıldık fakat ona hiç kızmıyorum çünkü  benim gibi adama  iki yıl  sabretti.İş yerimi kapatıp paralar suyunu çekince  dost bildiklerim de  terkettiler, ne yardım edenim var ne yüzüme bakan,şimdi hem mutsuzum hem umutsuz hem de kimsesiz."

Psikolog bir kaç soru sorduktan  sonra elini çekmecesine atıp  resimler gösterir:
"Bu gördüğün kişi dilsizdir elli yaşında."
"Bu gördüğün kişi sağırdır."
"Bu kişi hem sağırdır hem dilsiz."
"Bu kişi genç yaşta trafik kazası sonucu  iki bacağını kaybetmiş."
"Bu kişi ise solunum cihazıyla yaşıyor."
Adam: "Bana ne bunlardan,onların kaderleri böylemiş,"deyince şöyle cevap vermiş tecrübeli ve bilgili psikolog:
"Onların senden değil,senin onlardan eksik bir yanın var:iman.Onlar bu hallerinden bir gün bile şikayet etmeyip şükrediyorlarsa,mutlularsa senin üç günlük dünya için 'mutluluk,mutluluk'diye söylenmen hem  saçmalıktır hem de onlara haksızlık,seans bitmiştir  çıkabilirsiniz ayrıca kendini mutlu edemeyen insanı mutlu etmeye çalışmak zaman kaybıdır."
( Psikolog başlıklı yazı berberce tarafından 15.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu