Okul yıllarımda bazı derslerden yüz aldığımı, arkadaşlarım arasında parmakla gösterildiğimi çok iyi hatırlıyorum ancak zeki ve başarılı olabilmek için okul notlarının yüksek olması gibi bir şartın olmadığını yıllar geçtikten sonra anlayabildim.Bilimsel olarak her öğrencinin anlama,algılama,yorumlama,gelişim gibi kişisel özellikleri farklı olduğu için öğrencileri ortak bir not  sistemi üzerinden değerlendirmeyi  yanlış bulurum.Notları benimkinden düşük,sınavlarda kopya çekerek zar zor geçen,dersi devamlı kaynatan hatta okulu asan şımarık arkadaşlarımın hem meslek hem ekonomik olarak benden  ileri düzeyde olduklarını söylemekten gocunmuyorum.

Mesleğim icabı çok yüzlerle karşılaştım kimileriyle dost olurken kimileriyle,menfatlerinin bittiği yerde, yollarımızı ayırdık.Yüzsüz veya iki yüzlü kimseleri tanıyacağınıza yalnızlığa sığınıp kaderinizle başbaşa kalın daha iyidir,en azından zarar görmezsiniz.Çok arkadaşı olan çok mutlu  olur diye bir kayıt yok,tam tersi  de olabilir.

Bunu söylediğim zaman  soranların ağzı açık kalıyor:"yüzme bilmiyorum."
"Deniz burnunun dibinde  ve sen yüzme bilmiyorsun ha,kekleme bizi,"diyorlar haksız da sayılmazlar çünkü dünyanın diğer ucundan adamlar denize girmek için gelirken benim 20-30 km uzaklıktaki denize gitmemem üstelik de yüzme bilmemem garip geliyor.Peki yüzmeyi hiç merak etmedim mi,ettim ama cesaret edemedim.Sahil boyunca dolaştığım,dalgaları seyrettiğim,deniz kokusunu içime çektiğim çok olmuştur kış aylarında.
Yaz aylarındayız boğulma vakalarının arttığı günlerdeyiz daha iki gün önce yirmi üç yaşındaki bir genç,arkadaşlarıyla eğlenirken kendilerini ırmağa atıvermişler serinlemek için ancak o arkadaş yüzme bilmediği için ırmak,hayatının sonu olmuş.
"Şöyle atlarsın,böyle yüzersin,bir şey olmaz."diyerek en  yakın arkadaşınız,akrabanız da olsa size gaz verenlere lütfen kulak asmayın.

Yüzme kurslarına katılmayı düşündüm mü,hiç düşünmedim. Kendimi ezik ve eksik hissediyor muyum,hayır.Çünkü işe başladığım ilk yıllarda boğulma tehlikesi atlatmıştım inşaat alanında,yağmurlu bir geceydi,çırpınışlarım hayatımın ölümcül  yüzmesi olmuştu.

 Enteresan bir  anımı da paylaşmak isterim,on beş ay askerlik görevimi  gemide yapmıştım  hem de yüzme bilmeden üstelik yurt dışı seyirlerimiz vardı okyanuslardan geçmiştik.
( Yüz başlıklı yazı berberce tarafından 16.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu