Yazmış Olmak İçin Yazılmaz!

Ne tüyleri yolunmuş kuş misali kısa ne de destansı uzunlukta yazmaya çalışmak gibi bir takıntım yoktur. Sözlüklerde kelime gırla! Doldur doldur dolma olsun ve söz öz bütünlüğü buharlaşsın!

 

Az kelimeyle çok şey anlatmayı başarabilmek herkese nasip olmaz. Çok kelimeyle hiçbir şey anlatamamak ise trajikomik bir hâl olsa gerek!

 

Laf kalabalığı yazıları okumaya herkes ne zaman ne de enerji harcayamaz. Bunu beklemek ise kimsenin hakkı olmasa gerek!

 

Hem çalar hem de oynar misali kendi yazıp kendi okuyanlara diyecek sözüm yoktur zira keyfiyet kendilerinindir.

 

Kullandığı dile tam vâkıf olması her şair ve yazardan doğal olarak beklenir. Kimsenin dil kuram ve yazım kurallarını yok saymak gibi bir lüksü olamaz. Kaşını gözünü yararak dili kullanan ve yozlaştıranlara saygı duyulmaz.

 

TDK’nın dil, dilbilgisi ve edebiyat konularında çok kaynak vardır. Üstelik şiir ve yazıları güçlü ve çok deneyimli ustaların çalışmalarını okumak hatta özümsemek mutlak yarar sağlar.

 

Herkesin dilci, dil bilimci, edebiyatçı olması gerekmez ancak herkesin tuttuğu işi ciddiye alması ve dili düzgün kullanması gerekir.

 

Ne mutlu dile ihanet etmeyen, onu yozlaştırmayan ve çalışmalarıyla yürekleri ısıtan ve beyinleri ışıtanlara! Saygıyla.

 

17.07.2024

 

( Yazmış Olmak İçin Yazılmaz! başlıklı yazı Eğitimci tarafından 17.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu