Adamın biri varmış cimri mi cimri,kimse onu sevmez o da sevmezmiş kimseyi cebindeki para kadar.Üstü başı yırtık pırtık sokak dilencilerini  andırınca halk dayanamayıp  yardım etmek istermiş  fakat o kabul etmezmiş.
"Kefenin cebi yok, ha bugün  ha yarın  ölüp gideceksin her şeyini burada bırakarak;bir yetimi sevindir,bir öksüzü giyindir,bir bekarı evlendir,bir düşkünü sıkıntısından kurtar,fakir fukaraya yedir,içir,doyur."diyerek nasihat etseler de koskoca adam çocuk gibi bu nasihatlara kulak asar mı hiç,asmaz.

"Sen  parayı harcamazsan o seni harcar,"demişler,
"O beni harcayamaz demiş çünkü üzerimde resim yok."
"Parayla resmin ne alakası var demişler,sen  cimri olduğunu kabul etmiyorsun ki?"
-Paraların  üzerinde kimin resmi var?
-Atamızın.
-İşte benim atamıza saygım olduğu için harcamak istemiyorum,sevmediğim bir adamın resmi olsaydı ne elime alırdım ne de cebime koyardım.
( Saygım Var başlıklı yazı berberce tarafından 19.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu