"İhtiyarlığın ilk belirtileri nelerdir?"diye soracak olursanız,unutkanlıktır derim. Tuvalete gittiğinizde,benim gibi,ışığı ve musluğu kapatmayı utuyorsanız ya da koyduğunuz eşyaların yerlerini  adım adım yaklaşıyorsunuz demektir dönülmez yollara.Doğumla beraber  başlıyoruz ölmeye...

"Cüzdanım nerede?"
"Pantolunumu bulamıyorum."
"Çorabımın biri yok."
" Kredi kartlarımı kaybettim."
"Kimliğim ve ehliyetimin yerini  bulamıyorum."
"Telefonumun  şifresini hatırlamıyorum."

Bir kimseye bağımlı olmak kadar zor bir şey yoktur hayatta bu kişi  eşiniz de olabilir çocuklarınız da olabilir torunlarınız da olabilir.Bazen yük olduğunuzu düşünür,ölümü özlersiniz,inancınız varsa dualara sığınmakta bulursunuz çareyi.Zaten kendi  derdiniz kadar kimsenin derdi sizi ilgilendirmez.
" Hey benim at gibi günlerim."diye başlayan cümlelerin devri başlar.Tüm servetinizi  verip o günlerin sadece bir saatini almak istersiniz ama nafile,düşündükçe  üzülürsünüz  ve anlarsınız ki zaman, en büyük nimetmiş.

Pişmanlıklar yapışır yakanıza,keşke yapmasaydım,keşke demeseydim,keşke gitmeseydim yani "keşkeler"ile başlayan cümlelerin  ardı arkası kesilmez.Bir zamanlar dünyalar kadar geniş olan yüreğinize artık bir sözü bile sığdıramazsınız ama elden ne gelir?
"Çok"lar başınıza bela olur,çok çabuk kızarsınız,çok küsersiniz,çok sıkılırsınız, çok ağrılarınız olur,çok ağlarsınız...Ancak çok arayanınız soranınız olur mu,bilemem.
( İyi Günlerim başlıklı yazı berberce tarafından 20.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu