Yeni nesil dediğimiz bu nesle  nasihat etmeye  hiç gelmiyor maşallah çünkü her şeyi çok iyi biliyorlar ellerindeki akıllı telefonlar sayesinde."Yeni nesil"sözünü kim icat ettiyse biraz kırgınım ona bizlerin"eski kuşak" olarak anılmasına neden olduğu için.Fakat yeni olan ne varsa,elbet bir gün eskir;bundan elli yıl sonra "eski nesil"diye anılacaklarından şüphem yoktur onların da.

Bizler çocukluğumuzda  dedelerimizin,ninelerimizin  ya da mahallemizdeki yaşlı amcaların dizlerine oturup onların anılarını dinlemeye bayılırdık.Elimize tutuşturdukları  bir elmanın,bisküvinin,gofretin ya da sakızın tadına doyum olmazdı.Bazen aynı hikayeyi veya masalı  tekrar anlatmalarını ister,her seferinde heyecanlanırdık.

Kendimi eskiler sınıfına koyarak yeniler sınıfına evlilik konusunda  önerilerim olacak.Gerçi onların gözünde bizler cahil,geri kafalı,bunak,paranoyak kimseleriz ama olsun,doğruları söylemek mecburiyetindeyiz.
"Sen kendine bak ihtiyar,sana ne benim zevkimden ve keyfimden,ben kararlarımı vermekte özgürüm,bana kimse karışmasın!"diyen dik kafalılar da çıkacaktır,çıksın.
*Sevmediğiniz,beğenmediğiniz ve sürekli karşı çıktığınız görücü usulü evliliklerin çocuklarıyız bir çoğumuz.Yorumlarımızı yaparken anne ve babalarımızı göz önünde bulundurarak yapalım derim.
*Sizi dansa kaldıracak olanı değil namaza kaldıracak olanları seçin.
*Sizi ilk aylarda pahalı lüks otellere balayına değil,Umre'ye,tarihi yerlere,kaplıcalara götürecek olanları seçin.
*Kaşınıza,gözünüze,göğsünüze,kalçanıza,
bacaklarınıza bakanı değil,yüreğinize bakanı seçin.
*Gecelik değil senelik ilişki isteyenleri seçin.
*Cebine önem vereni değil ahiretine önem vereni seçin.
*Heves peşinde koşanı değil bir ömür boyu ekmeğinin ve namusunun peşinden  koşacak olanı seçin.
* Yatağını değil hayatını paylaşabilecekleri seçin.
*İktidar olmak için  değil,koalisyon kurmayı düşünenleri seçin.
*Sadece evlenmek ya da eğlenmek için evlenmeyin,edebiniz için evlenin.
*Kağıt üzerine attığınız o imza,Allah'a verilmiş bir sözdür ve sözünden dönene ne denir bunu da bir zahmet öğrenin.


( Yeni Nesle başlıklı yazı berberce tarafından 29.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu