"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde." Ziya Paşa...
Lisedeyken kompozisyon derslerimizin en meşhur sınav sorusuydu bu,edebiyat öğretmenimiz Bilal Özturkut'un kulakları çınlasın,Allah tüm öğretmenlerimize selamet versin.Kısacası ne demek istiyordu,kişinin lafına bakılmaz yaptığı işe bakılır, ortaya koyduğu eser,kişinin kişiliğini  gösterir.Yani "ben şunu yaparım,bunu yaparım,"diyenlerin sözlerinden çok yaptıklarına bakmak lazım,lafla peynir gemisi yürümez.

Sık rüya görmediğimi ancak gördüğüm rüyaların çıktığını daha önceki yazılarımda söylemiştim.Geçenki rüyamda da ayak parmaklarımın tırnaklarını çekerken gördüm amcam ile yengemi hemen araştırdım şunu öğrendim:
"Rüyada tırnak çekmek, size sıkıntı veren ve sizi üzen insanları hayatınızdan uzaklaştıracağınız anlamına gelir. Bu rüya, aynı zamanda hayatınıza bir yenilik getireceğinize işaret eder. Rüya sahibi, bir iş değişikliği yapmak isteyebilir."

Yüzümüze gülüp arkamızdan dolap çevirenleri,
Yüzümüze tek söz söyleyemeyen fakat arkamızdan şakıyanları,
Önümüzde hırlayıp arkamızdan paçamızı tutmaya çalışan  haysiyetsizleri,
Herkesin içinde 'dostmuş'gibi rol yapan kişiliksizleri,
Sözlerinde ve eylemlerinde gel gitler yaşayan kaypakları
Yalancıları, çıkarcıları,çatışmacıları,yüzsüzleri unutmamız ve affetmemiz mümkün değildir.

Dün üzücü bir an yaşadım,herkes onun çalışmasından ve huyundan  şikayet edip  onunla çalışmak istemezken "o benim dostumdur"diyerek  arka çıktığım  o şahsın  bana küfür ettiğini duydum.Eveledi geveledi,inkar etti,uzakta olup net duyamadığım için üzerine pek gitmek istemedim.

Kuzu postuna bürünmüş kurtların kazdıkları kuyuya kendilerinin düşeceğini düşündükçe  gülüyorum.

( Dostun Sillesi başlıklı yazı berberce tarafından 29.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu