Timsah Yemi
AMERİKALILAR SİYAHİ ÇOCUKLARI NASIL TİMSAH YEMİ YAPTI

Tarihin görüp görebileceği en vahşi ,en cani ,en barbar ,en katil ,en kana susamış canavar  devleti  Amerika ve hiç şüphesiz Amerikalılardır!!!

Neredeyse 100 yıl önceydi... Amerikalı beyazlar timsah avlamak için siyahi çocukları yem olarak kullanmaya karar verdi. İşte timsahlara yem yapılan siyahi çocukların hikayesi...

1900'lerin başıydı. İnsanlık hızla gelişmeye devam ediyordu. O sıralar hayvan derilerinden yapılma ürünler moda haline almıştı. Bu yüzden o yıllarda Amerika kıtasında avcılık yapmak son derece kârlı bir iş haline gelmişti.

Amerika kıtasında kürkü ve derisi para eden yırtıcılardan bazıları: Puma, Ayı, Kurt ve Timsahlardı. Puma avcılığı epey zordu. Çünkü pumalar insanlara pek gözükmeyen yüksek dağlarda yaşarlardı. Kurtlar avlaması kolay olsa da kürkleri en az değerli hayvanlardan biriydi.

Ayılar avlaması zor ve o zamanın şartlarında avcılar için hayati riski çok fazla olan bir av çeşidiydi. 

Timsahlara gelince...Aslında derisi en çok para eden hayvan timsahlardı. Timsah derilerinden çanta, cüzdan, kemer ve ayakkabı gibi ürünler o dönemlerde oldukça popülerdi. Üstelik diğer yaban hayvanlarına göre timsahları bulmak ve avlamak da oldukça kolaydı.

Amerika kıtasındaki her bataklıkta, gölde veya küçük bir su birikintisinde bile muhakkak onlarca timsah olurdu. Suyun dışından onları rahatlıkla görebilir ve tüfekle vurabilirdiniz. Ancak şöyle bir sorun vardı...

Suyun içindeki timsahları vurduğunuzda yine suyun içinde kalıyorlar ve dibe batıyorlardı. Elbette avcılar suya girip diğer timsahlara yem olmadan vurdukları timsahı da alamıyorlardı.

Bu yüzden timsahları ya kıyıya yakın bir yerde vurmak gerekiyordu yada onları tuzak kurarak bir şekilde sudan çıkarmak gerekiyordu. Tam da o yıllarda Washington Times gazetesinde ilginç bir haber yayınlanmıştı.

Habere göre New York Zooloji bahçesindeki timsahların alanları değiştiriliyor, ve sürüngenlerin kışlık bölümden yazlık bölüme aktarılması gerekiyordu. Hayvanat bahçesinde çalışan bir görevli, ziyaretçiler arasında dolaşan iki küçük siyahi çocuğu zorla yem gibi kullanarak...

çocukları timsahların aktarılacağı bölüme yem olarak götürdü. Çocukları gören 25 sürüngenden 21'i onları yeme umuduyla takip ederek kendiliğinden diğer bölüme geçtiler.

Bu haberden sonra ülke genelinde siyahi çocukların timsahların iştahını kabarttığı ve timsahların en sevdiği yiyecek olduğuna dair garip bir inanış başladı. Böylece Amerikalı beyazlar avcılar timsahları sudan çıkarmak için aradıkları yemi bulmuş oldular.

Köleliğin en yaygın olduğu ve insan haklarının hiçe sayıldığı 1900'lü yıllarda özellikle Florida'da 1 - 2 yaşlarındaki çocuklar annelerinden zorla alınırlar ve bataklıklara timsah avına götürülürlerdi.

Avcılar bu küçük çocukları bataklık yada göl kıyısındaki yerlere boynundan ve belinden ip ile bağlarlar ve kendileri de saklanarak beklemeye başlarlardı. Korkusundan ağlayan ve bağıran küçük çocuklar timsahların ilgisini çeker ve onları yemek için hışımla bataklığın...

Çamurlu sularından dışarı çıkarlardı. Çocuk timsahtan kaçmaya çalışsa da ip ile bağlı olduğundan kaçamaz, bataklıktan iyice uzaklaştığı için timsaha gizlendikleri yerden çıkan avcılar ateş açıp timsahı öldürürdüler

Avın sonunda eğer çocuk sağ salim annesine teslim edilirse annesine çocuğu kiralama ücreti olarak günlük 2 dolar ödenirdi.

Rivayetlere göre eğer avcılar birkaç saniye geç kalır ve çocuk timsah tarafından katledilirse bu seferde çocuğun annesine ücret olarak avladıkları timsahın derisi verilirdi. Bu tüyler ürpertici senaryo yıllar boyunca devam etti.

Bulunan belgeler bu av yönteminin özellikle Louisiana ve Florida'da yaygın olduğunu öne sürüyordu. Aslında bu insanlık dışı uygulama o dönemde oldukça normal karşılanıyordu ki, bu durum hayatın akışına da yansımıştı.

Küçük siyahi çocukların timsahlardan kaçmaya çalıştığı kartpostallar basıldı. Ağzında siyahi çocuk olan timsah oyuncakları yapıldı. Hatta o dönemde 9 siyahi erkek çocuğun yanyana dizildiği fotoğraf "Timsah Yemi" adıyla yayınlanmış ve o günlerde çok popüler hale gelip...

5000 kopya satmıştı. 1923 yılında Time Magazinde yayınlanan bir makalede siyahi çocukların timsah avlamada kullanıldığı ve özellikle Florida'da Chipley kasabasında yapıldığı yazıldı.

Timsah avcılarının o insanlık dışı uygulamaları 100 yıl önce insan hayatının ne kadar değersiz görüldüğünü gözler önüne seriyor.

Amerikalılar kendi çıkarlarından başka neyi düşünmüşler ki küçük çocukların hayatlarını düşünsünler. Yıllarca girdikleri her yere baskı sömürü den başka ne götürmüşler ? Kendi içlerinde de medeniyeti yaşarken dışarıdaki bütün insanlara barbarlık yapıp yıllarca sömüren bir katil sürüsünden daha ne  beklenir ki

Tam bir devşirme toplumu olan Amerika muktedir olduğu tüm coğrafyalarda bu tür insanlık dışı uygulamalar sıkça yaşandı ve yaşanacakta . Çünkü bu tür hastalıklı toplumlar geldikleri yerde tutunamadıkları gibi istila ettikleri yerleri cehenneme çevirmeler tabiatlarına uygun bir durumdur. Amarikalıların en büyük yeteneği  insan öldürmektir .

Tarih hiç şaşmaz. Ve sonra kötülüğü Müslümanlığa yıkmak için ellerinden geleni yaptılar. Amerika’nin nasıl katil bir millet olduğunu anlamışızdır artık!  . Her yolu deneyen zalimler ırkçılıkta zirve yapmışlardır .İnsanları ten rengine sınıflandırmışlardır. 

Hala aynı katilliklerine devam ediyorlar. Şimdi timsahlara değil insan görünümlü yaratıklara parçalatıyorlar mazlumları. 

redfer
-----------------------------
Kaynak ;Cavit Sancar 
( Timsah Yemi başlıklı yazı redfer tarafından 8.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu