Kızaklı Celenk 13

Kadin erkek esitliginin yapmacik ve yapay olmayan gercekliklerle kisiyi kendisine özdestiren gelisimini donanimini birikimini deneyimini aklini fikrini bellegini haysiyetini ve hassasiyetini vicdan muhasebesinde süzümleyip damitarak birlikte kurulmus olan hayati ortak paylasimlara  müsterek kilan sorumluluklardan hic bir özendirici veya caydirici etkilesimlere bozulup berbat olmaksizin inanadirici samimiyetlilikte sürdürülebilir  devamliliga dengesini ve degerini bulan ilim sanatin onurlu üyesi; saygin kimligi;  ve  duyarli öznesidir insanlik.

 Bu tanimlamanin icerik ve anlam karsiligi olan toplumsal islerligi soyut kavramlardan cikarip kurtarrak hayatin CAN DAMARI olan bagisikliga dokunan bütün kilcal damarlari virüslerinden ve parazitlerinden arindirilmis kaynaklarla ögretip terbiye eden EGiTiM olgusu tek basina kisiyi hayati boyunca ihtiyac duydugu celiskilere olumsuzluklara ve sorunlara karsi tutunabilecegi kaynaklari saglayip donatmaya asla yetmeyecektir. Egitmin yaninda kisinin kendinin farkliligini ve farkindaligini ortaya koyarak arabulucusuz katilimciligin gözlemledigi cesareti, ilgisi, bilgisi, becerisi, emegi, azmi, özgürlügü, özgüveni, sorgulamasi ve yarisi tamamlanmamis insanliginin bütün dogmalardan hurafelerden ve ön yargilardan bagimsiz GELiSIMiNE erismis bulusmus olmasi gerekir. Insan kimligine ve kumasina gelisimini tamamlayamamis olan her kisi terbiyesi hazir buyurganliklarla verilmis olan ve dürtü bagimliliginin disinda düsünüp davranmasi asla mümkün olmayan sürekli tamire  muhtac insanlik özürlüsü ilkelliklerin makinalasmis taslak ve tasarim icadidir. Bu yüzden gösterisli tezgahlardaki yerini alma kosuluna bagli esyalasmislik kundaginda pilanli programlarla soygun sömürü kataloguna göre üretilen ( bütün kullanim ve telif hakki hatasiz pürüzsüz itaatlilikle patron tanri ilahlarinin keyfiyet mülkiyetinde bulunan ) birbirine benzesen kaliplarda insan FORMATLAMAK kisinin kendi iradesine  özgün tercihiyle degil, kulluk kölelik ettigi bagimliklara özellesmis sürüklenmelerin tedavüle sürüldügü dönüm dolasim sistematigi ÖGRETiLMIS EGiTiMLI zavalliliklari ezberden calisip kabullenmis ama bir türlü insanligina gelisimini tamamlayamamis ( hayvansal icgüdülerle kendini eksik yarim yitik kayip engelli özürlü ilkel cahil yoz muhtac aciz kokusmus cürümüs sinirlarda terkedilmislige birakarak ) kukla soytarisindan baska bir sey degildir.

 

Sinirsiz sorgusuz KAYIT DISI keyfiyet hükümranliginin KISIR DÖNGÜ piyasa kosullarini tek tarafli kazananina göre belirlendigi ve NEO LIBERAL limitsiz doyumsuzlugun aclik ihtiyacini Serbest Rekabetcilik markasiyla evirip cevirmeye baslanildigindan beri kurulu düzen carkina uygun ayarda halkalanmis ve daha DOGUMHANE SALONLARINDAN ITIBAREN altinda sarili sidik ve diski beziyle ANA OKULLARINA diri diri  teslim edilerek ( kendi öz cocuklarinin bizzat katili olunarak ) varligindan vazgecilen en degerli dünya kiymetlisiydi ve herkesten koparilip cehennemin dibine tedarigi saglanan cöplük mirasiydi artik INSANLIK .

 

Cünkü kurulu düzen carkina bagli en temel dayanak ve destek halkasi olan; ve yüksek basari grafiginin ön kosulladigi disiplinlerde ruhsuz duyarsiz duygusuz düsüncesiz kodlanmis emirler disiplininde insani kendi özgür iradesi disindaki her türlü kusursuz itaatlilige  egiten, ögreten, teslim alan ve terbiyesini veren KINDERGARTEN denilen atölyelerde hic kimsenin artik bildik tanidik ne cevresi vardi, ne toplumu, ne anasi, ne babasi, ne fikri, ne akli, ne vicdani, ne bilgisi, ne duyarliligi, ne itibari, ne deneyimi, ne birikimi, ne sözü, ne sanati, ne hukuku, ne hakki, ne özgürlügü, ne özgüveni, ne saygisi , ne de sevgisi. Tipki CAMI AVLUSUNA terkedilip birakilan dünya yetimhanesinin hayata hep eksigine yoksulluklar ve yoksunluklarla baslayan ve bir türlü gercekligi olmayan sahteliklerle sürekli aciya odakli , mutluluk kavrami ve cikarimi hic olmayan ve hep HICKIMSEYI kendinde sinayip deneyimleyen kimliksizligin ve kisiliksizligin her ilerleyen yillari karsilastigi gercekliklerin hic birinin bilgi-beceri yeterliliginde ütesinden gelecek birikimi olmayan; sürekli kendini kusurlu sucu ve hatali bularak kuskunun gerilimin  siddetin cinnetin kabaligin yozlasmanin kahrin üfürükcülügün korkunun karanligin  kibrin ezilmisligin belanin yasam ibresinde en dogal göstergeli yerlesik bilinen siradan genel gecer dogrular olarak bilip inanacak ve ilmin aklin sorgulamanin düsüncenin cesaretin  ÖZGÜRLÜGüN düsmani kesilerek kendini kafes denekligine kul köle edenleri yüceltip kutsayarak göbekten bagimliliklarla günü gündemi degismezlige ilah diye tapinacaktir.

Sinirsiz kuralsiz soygun sömürü carkinda itirazsiz tepkisizlige hayati ve insanligi KUNDAKTAN ITIBAREN teslim alinarak özenle iher maksada uygun yontulup islenilen kapali devre yerlerin adina- tüm dünyaya ayni tertibatta yayginlastirip modelize edilecek sekilde -i AVRUPA eksenli VAHSi KAPITALIST karargah lokomotifi Almanya`da KiNDERGARTEN denildi. Özal sonrasiyla Oniki Eylüllesen Bop dönemlerinde bukundaktan itibaren ölüsü teslim alinan ve insanligindan vazgecilen CINGAR, Türkiye`ye Ana Okullari olarak dekor ayar edildi.

Yani artik büyüdügü her günü her türlü itirazsiz kimliksiz kisiliksiz ve tepkisizligi kaniksayip kabullenmislerin karsilastigi her sorunu soygun sömürü evrim cevrimine göre susarak, korku cehalet karanlik kusku sarmalinda sürekli gerilimli bunalimli mutsuz güvensiz kaygili siddet kibir özenti catisma kutuplasma ve bagimliklariyla halledip cözmeye ayar düzen edilmisligin kendi büyüdükce sorunlarini cözümsüzlüge terkedip birakan virüslenmis slgin ürünüydü artik insanlik. Cünkü Cocuklugu ölü DOGUMHANELERINDE Kindergartenlere ve Ana okullarina terk edilen YOKLUGUN üzerine yapilip bina olmustu. Cocuklugu olmayan herkesinse artik nerde kimde ne bulursa UYUSTURUP ALDATAN her kisiyi veya seyi TANRISI biliyor, kendiniyse aciz yenik yitik ezik tezgahta sunular bütün maskelenmis ve markalasmis afyonkeslikleri tükettikce her rezil rüsvaligi onur itibardan sayiyordu..

Bundan dolayi IRAK parcalanip bölünürken tüm geri hizmetlerini görüp karsilayan cesaret madalyonlu  ESBASKANLIK onur itibardan sayildi. Ardindan Libya, Suriye…Dünyanin emperyal Vampirleri Tirlar dolusu silahlari Megri Megri Diyarbakir ayak oyunlari ve Acilim günleriyle Irak Kuzeyine Barzani Asiretciliginden sonra Suriye`nin tam göbegine Pekaka Devletcigi kurdurana kadar Türkiye topraklari yol gecen hanina `babalar gibi ülke satanlarca ` hezimetin hizmetine sunuldu. Sunmaya da eksiksiz noksansiz devam etmekte.

Rusya Amerika`yla taaa Irak`in isgalinden beri ortaklasa anlasarak birlikte cektikleri yagma yikim operasyonunda iyi polis numarasila Suriye`ye yerlesti.Ardindan Akdeniz aciklarina ATOM baslikli tüm cografyayi yerle bir edecek ve yine Rusya`nin ortaklasa niyet ve rizasiyla ISRAiL destekli Amerikan kiyamet gemileri mevzilendirildi. Ardindan hep birlikte Filistin`e cöktü cullandi cümle cihan cehennem zebanileri. Dünya yerküresinde terbiyesi verilmis fakat insanlik gelisimini tamamlayamamis olmaktan sebep, degisen düzelen  bir sey yok yani. Ege`den Orta Karadenize, Toroslardan Erciyese, Antep`ten Yozgat`a…gezmelerdeyim. Bir ara bir firsat bulup bu yazi serisine bir ilave daha ekledim.

 

Asagidaki siir ordandir :

 

KIZAKLI CELENK 13

 

 

Dönmeseydi saat

Dönmeseydi dünya

Dönmeseydi semazen

Bütünüyle dönmeseydi bulgur setenleri, dönmeseydi kule

Yanmasaydi kuzeye bakan denize dogru yüksek katlarda oturan lokantalar ve fener

Insafsizin en önde gidenine marifet yalatip toz yuttutrmaktan

Su yüzünde carsaf carsaf burusmus kirik canaklar kaydiran delilikleriyle dalgalar

Mahrumluk  ve yitiklik sarmalinda cani cekilmis bedenler biciminde mintani yirtilmis

Kirac tarlalar gibi hirge hasada dönmeseydi toprak

Corak su icip pinardan dönmeseydi

Haydin size verdim gülü gülistani diyecek, dönmeseydi defilesini bütün güzellikler

Kirlangiclara mühürlenmis belenmis bu esnada güzden..

Evin yolunu yitirmis bir cocuk gibi annesizlige biterek

Bu coban yildizi yalnizliginda haydi size verdim gittim kendimi diyerek

Bu ucurumlar fenasinda agustos ve saz calan börtü böcek

Kirlenmedi ve bozulmadiysa hava su bulut yagmur gök ve toprak

Geceyle sevistigi odalarda sarhosa yatacakti dolunay

Soyundugunu dökündügü yerde birakacakti asmalar ve ormanlar

Yildizlar sabaha karsi dogacakti

Horozlarin cigligindan hemen sonrasina zaman bükülecek

Ezan okunacak

Mavilere boyanacakti gök deniz..

 

Seyfi Karaca………..Agustos / 24


( Kızaklı Celenk 13 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 10.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu