"Kitabımın  diğer mesleki kitaplardan ayrılmasına sebep olacak en büyük özelliğiyse,bir mesleğin teknik bilgiden farklı olarak psikoloji ve gözlem üzerine  vatandaşlarımızın anlayacağı düzeyde basit ve sade bir anlatımla düzenlenmesidir."diye başlıyor İsmail  Akdere, "Geleceğin Sigorta" adlı kitabımın  önsözünde.Kendisi de bir sigortacı olan yazar,sigortacılık mesleğinin tüm inceliklerini,sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatırıyor.
Sigortacılık alanının halk arasında çenesi düşük kimselerin yapabileceği ve kavrayabileceği bir alan olmadığını, acente kurarak,lüks ofisler açarak, arkadaş ve iş çevresinin gücüne güvenilerek girilecek bir alanın olmadığını, ofiste çalışıyor olmaları bu işin sakin ve rahat bir iş olmadığını  belirtiyor.
Ve bir de yakındığı konudan söz ediyor:Bankacılık ve sigortacılık alanlarının bir  arada okutulmasından. "Farklı iki bölümün bir arada okutulması,sorunları çoğaltmakta ve eğitimi  kalitesizleştirmektedir.Tam anlamıyla ortaya çıkan tablo:Elma ile armut meyvelerini aynı ağaçta yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu meyvelerden verim bekliyoruz."

Üniversitelerin kayıt dönemindeyiz,bu bölümü kazanmış veya bu bölümü okumak isteyen,ilgi duyan gençlerimizin bu iş kitabını okumalarını isterim,mesleğe yönelik çok önemli bilgiler var içerisinde:acentelerin durunu,sigorta şirketleri,sağlık ve trafik sigortaları,bireysel  emeklilik sistemi gibi güncel konular.

"Sigortacılık mesleğine  başladığım günden beri  bu yana  karşı durduğum ve karşı duymaya da  devam edeceğim bir konudur.Banka şubelerine acentelik yetkisi verilmesi bu sektöre vurulan  en büyük darbelerden birisidir."
Kaliteli sigortacılık formülleri:
Dürüst rekabet+ mantıklı hırs+güvenilirlik.
Doğru şirket+Doğru acente+ Dürüst sigortacılık+Doğru ürün= Kaliteli sigortacılık.

Üniversite okumak  geleceğimizdeki işin garantisini vermez,bazen alınan diplomalar yetersiz ve eksik görülebilir,bu yüzden yaptığınız tüm işlerde  kendinizi  yenilemedikçe, geliştirmedikçe ve değişimlere açık olmadıkça  başarılı olamazsınız.
"Zor iş yoktur,işini zorlaştıran kişi vardır."
"Kişi kendi fiyatını kendi belirler."

"Şahsi fikrim olarak beyan ediyorum,sorgulamayan ve ihtimaller üzerine farklı senaryolar  üretemeyen ve hayal gücünü kısıtlayan  bireyler sigortacı olamazlar.Sigortacı olamazlar  belki ama sigorta pazarlamacısı olabilirler."
"Neye ihtiyacımız olduğunu ne istediğimizi bilmediğimiz  sürece kendi etrafımızda dönerek,ilerleme  kaydetmeden,başımızı döndürmeye devam edeceğiz."
( Geleceğin Sigorta başlıklı yazı berberce tarafından 19.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu