Sosyal medyadaki  bazı paylaşımlardan bilgi sahibi oluyoruz bu iyi yönü,ancak  milleti tez ganyana getiriyorlar,her kafadan bir ses çıkıyor,sapla samanı karıştırıp  doğru bilgiymiş gibi yayıyorlar bazen korkutmak bazen gündem oluşturmak  bazen de reklam yapmak için bu da kötü yönü.

Maymun çiçeği virüsü nedir,belirtileri nelerdir,nasıl bulaşır,korunma yöntemleri nelerdir ve nasıl tedavi edilir gibi  sıkça sorulan soruları çeşitli sitelerdeki uzman hekimlerimizin  açıklamalarından öğrenebilirsiniz,sağlık ihmale gelmez(!) Bu arada hemen söyleyelim bu hastalık yeni değil, 2022 yılında Afrika'da yaygın olarak görülmüş.Yani.... Pandemi zamanında... O sıralar koranayı icat etmediler mi? Ayrıca  Paris'te,  Washington'da,Berlin'de,Londra'da  görülmüyor da neden Afrika'da  görülüyor ilk kez? 

Korunma yöntemlerinde aynen şunlar  var:
"Hijyene önem verin, sosyal mesafeyi koruyun,maske kullanın,kişisel eşyalarınızı paylaşmayın,aşı,seyahat ederken dikkatli olun!"
Bu  uyarılar tanıdık geldi mi  sizlere,aşı diyor madem ki aşısı var neden bu virüsün yayılmasını önlemiyorsunuz? Sanki koronanın farklı bir versiyonu gibi, o  halde her ülke kendi aşısını  hemen piyasaya sürecek mi?

Dikkat çekici  diğer nokta ise yine hayvansal kaynaklı olması...
Kuş gribi,domuz gribi, Maymun  çiçeği, Covid-19...
Allah der ki:"Hayvanlar benim sessiz kullarımdır.Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır."
Bu salgınları dünyaya servis edenlerin hayvanlarla alıp veremedikleri nedir söyler misiniz,kendilerinden başka yeryüzünde hiçbir canlıyı görmeye tahammül edemiyorlar galiba,hayvan hakları diye nutuk atmasınlar,kimse inanmıyor artık.

Biraz da tebessüm edelim,hep ayva mı çiçek açacak  türküde olduğu gibi:

Maymun çiçek açmış,
 Ecel  mi gelecek,gönül bu sevdadan vaz mı geçecek?
Bize ettikleriniz  az mı gelecek,
Yandık Allah yandık, yandırma bizi,
Gavurların oyununa alet etme bizi."


( Maymun Çiçeği başlıklı yazı berberce tarafından 19.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu