ÖYLE BİR ÜLKE OLSUN Kİ...
Öyle bir ülke olsun ki yarattığı karakterlerle, ideal insan Necati Şaşmaz değil; Sadri Alışık olsun…
Bir ülke düşünün ki insanlar kapıda karşılaştıklarında birbirlerine yol versinler; kadınların önceliği olsun. Bir ülke düşünün ki, zengin ile fakir arasında ayrım yapılmasın. Zenginin fakire gösteriş yapmasının ayıp kabul edildiği bir toplum olsun.
Bir ülke düşünün ki; tarlada ekinini kaldıran köylü para kazansın; hafta sonlarında ailece pikniğe gitsinler; şehre, tiyatro seyretmeye giderken, saçlarını tarayan, kolonyalarını süren insanlar biriktirsin köyler.
Bir ülke düşünün ki dürüstlük, iyiliksever olmak, vefa erdem olmasın… Toplumun her ferdinde görülebilen sıradan özellikler haline gelsin.
Bir ülke düşünün ki, şucu bucu ya da şuralı buralı olmaktan çok aynı memleketin insanı olmayı mutluluk saysın.

( Öyle Bir Ülke Olsun Ki başlıklı yazı ERHAN TIĞLI tarafından 25.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu