Sevgili Nuri Hocam




Sevgili Nuri Hocam;

Dinginleşen, hareket eden ve her gün yeniden doğan oluşumların bereketi ve şifası üzerinize olsun. Ahvalinizi merak eder selam ve saygılarımı sunarım.. 

Ben buralarda yeniyken; ıslak karga aranıza karışmaya çalışırken beni görünür kılan birkaç insandan biriydiniz. Asaletiniz, gün görmüş haliniz ve bir abi bir baba gibi kollayan sahip çıkan hallerinizle tanıdım sizi.. Sitemizin ağar toplarından olmanız hasebiyle mi, yufka yüreğinizden mi bilmiyorum yarışmaya başvuru yapmaya çalıştığım zor zamanlarımda da alaka göstermeniz da cabası.

Yazar arkadaşların yazılarına yorum yaparken, diğer yorumcularında yorumlarına gözümüz ilişiyor illaki ve tam  tanımasak da dikkatli okuyunca cümlelerin iklimi duygu örgüsü ile o kişi hakkında üstü örtülü bilgilere ulaşabiliyoruz.. Bilmiyorum belki de ben analiz yapmayı seven biri olarak daha alaka gösteriyor da olabilirim.. Velhasıl siz Nuri Hocam, son bir aydır diyebilirim fark edilir bir şekilde, biz yazı yaşamaya devam ederken hazanı solumaya başladınız.. Yılların yorgunluğu mudur, hiç beklemediğiniz birinden can yakıcı bir muamele mi, istediğiniz bir şeye ulaşamamanın dışa vuran histerik hali mi.. 

Bir katil bile cinayeti haklı yere işlediğini iddia edebilir lakin işleyişe, birbirinin var olmasına saygılı olmaya ve gerçekleşeni ilahi yaptırıma ve düzene mal etmek, insanın yüreğini biraz olsun hafifletmeye yetiyor.. Neyin sahibiyiz de ne elimizden gitti kayboldu diye üzülürüz bunu anlamakta güçlük çekiyorum.. Nefes almaya devam ederken bunun şükrünü, gökyüzünü çiçeklerin endamlı kokusunu, yağmurun kanat seslerini duyarken de minnetin huşusunu yaşamak ne büyük zenginliktir.. 

İnadına, bağıra çağıra “Yalnızım..!” diyenlere evren çığlık atarak “Sen benim parçamsın..!” diyor. Kulaklar tıkanmak için yaratılmadı bu sesleri duymak ve o bütüne riayet etmek gerek.. 

Kıymetli Nuri Hocam, ben küçük şeyleri baş tacı etmeyi, kıtkanaatın içindeki bolluğu yaşamayı öğreneli uzun zaman olmadı ama inanın huzuru yakalamak artık benim için çok zor değil. Mutsuzluk yakamdan tutup salladığında, en küçük güzelliğe sarılıp onu yok sayıyorum ve o da umursamadığımı görünce çekip gidiyor. Sizin yakanıza yapışan o mutsuzluğun geliş sebebini bilmiyorum ama siz isterseniz yakanızı bırakacağını adım gibi biliyorum..

Bu mektubu yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ve içimden bir ses bana mutlaka yazmalısın dedi ve ben de bu sese kulak verdim. Umarım haddimi aşmamışım ya da canınızı sıkmamışımdır. Biz eski halinizi özlüyoruz lütfen eski halinizi bulun ve kolundan tutup buraya getirin. 

Ellerinizden öperim, selamlarım ve iyi dileklerimle..
Kendinize mukayyet olun..

                                                                                                                               Mavi Yıldırım
       











( Sevgili Nuri Hocam başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 25.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu