Sevgili okuyucu, (ben karşımda birileri varmış gibi konuşmayı severim) ekonomik  problemler, işsizlik, aile baskısı, ya da işin vardır ama orda yaşadığın mobbing, eşinle arkadaşınla yaşadığın sorunlar ve birçok şey insanı bunaltan iç huzurunu bozan faktörlerdir.
Bir de bizim gibi ülkelerde her ailenin bir travması vardır. O travma nesiller boyu aktarılır, taa ki bilinçli biri o travmayı kırana kadar. O zamana kadar yaptığın yanlışlar, tercihler seni yanlış yönlendirebilir ama farkında bile olmazsın. İçinde sürekli bir huzursuzluk ve sıkıntı hakimdir nedenini bilmediğin. 
 Aileden gelen travmalar ve dış faktörler rahatlamana engel olur ama rahatlamak bir ihtiyaç. Peki insanlar bunu nasıl başarıyor nasıl rahatlıyor? 
Kimisi alkole kimisi maddeye kimisi kitaplara kimisi de bir dine tutunuyor. Sanırım insan artık tutunamıyor insana. Yani tutunanlar da var ama baya bir azınlıktadır.
Ben kitaplara, kahveye, tütsülere, dualara ha bir de yeni kedi sahiplendim ona tutunuyorum. Tutunduğum bir şey daha var içimde yaşattığım bir umut..
İnsanı rahatlatan en önemli şey anı yaşayabilmek aslında söylemesi kolay ama yapması zor bir durum. Geçmişten alacağını almış, hesabını kapatmış geleceği de inşa etmek için şu anı kullanan kişi dünyanın en rahat ve mutlu insanıdır bence.
Baktığımızda elimizde sadece şu an var başka hiçbir şey.
Üzüldüğümüz şeyi düşünelim biz varsak var o sorun. Biz yok olduğumuz an sorun da ortadan kalkar. Tabi bi de şu koca dünyada küçük bir toz zerresi olduğumuzu unutuyoruz bunu hatırlamak da bir rahatlama yolu gibi geliyor bana.
Bu demek değil ki değersizsin tam tersi içinde bir sonsuzluk var çok değerlisin ama milyarlarca insandan bir insansın bunu da unutmadan yaşamak lazım. 
En nihayetinde kendine iyi gelen şeyi, kişiyi bul ve onda rahatla ve onu rahat ettir.  




( Rahatlamaya Dair Denemeler başlıklı yazı yagmur-kavak tarafından 29.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu