Başarı ve güzellikleri yaşarken ,yada üzüntülü anlarımızı yaşarken ve hatta başkalırının sevinç ve üzüntülerini tartışırken bile bir ayarımız yok .Her ortamda her zaman taşkınlık çıkarmayı başarabilen bir toplumuz.Ölçüsü olamayan hatta ölçü birimleri bile olmayan bir toplumuz.Ç ok aşırı gitmek istemem ama galiba hiç bir zaman haddimizi bilmiyoruz galiba.
Niçin bu durumdayız ,çok zaman bunu düşünmüşümdür.Ama sonuca bir türlü ulaşamamışımdır.Herkes bunun yanlış olduğunu kabul eder ama yine de bu yapımız devam eder.Bunu her ortamda görebilirsiniz.Siyasette ,sporda,medyada aklınıza neresi gelirse her yerde .
Bu bir eğitim meselesi midir,yoksa köklerden gelen bir yapımıdır ?Aslına bakılırsa ne dinimiz ne toplumsal ahlakımız nede eğitim sistemimiz bunun yanlış olduğunu söyler .F akat sonuç hep bunun tersi çıkar.
Belkide bu toplumu kaosla beslenen bir toplum haline getirmenin bir yolu olarak görmek isteyenler vardır.Ama bizlerde bu tuzağa düşmüş olmuyormuyuz ,haddimizi bilmeyerek.Tek tek bakıldığında her bir ferdi ayrı bir cevher olan bu toplumun yaşayış tarzı neden bu?


Lütfen hadimizi kendimiz koyalım ve orta yolu bulalım .Bize yakışan budur.Ve biz bunu başarabiriz ,ben bu topluma güveniyorum.Saygılar.
( Had başlıklı yazı dÖNENCe tarafından 17.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.