Bugün sizlere "Yasak Elma" dizisine kimlerin katılacağını,kimin kiminle düşüp kalkacağını,kimlerin boşanıp kimlerle sevgili olacağını,kimin kime kumpas kuracağını,yalanlarını,kavgalarını ve ayrılıklarını anlatmayacağım;yediğimiz yasak elmadan bahsedeceğim.

İlkokuldayız, köy okulumuzun çok geniş bir bahçesi vardı,şimdiki bazı şehir okularının bahçesi bile yok! Erik,kiraz,vişne ve elma ağaçları dikiliydi  bazen gölgesinde ders çalışır bazen de diplerini çapalar,kovalarla su taşırken çok  eğlenirdik. Boyumuz büyüklüğündeki çimenlerde 'yakar top' oynamanın keyfi de bir başkaydı.

Her sabah "Andımız"okunurdu eskiden,avazımız çıktığı kadar bağırırdık:"Türküm,doğruyum,çalışkanım..."
Uykumuz açılırdı söylerken,aslında birlik ve beraberliğin marşıydı  "uyanık" olmamızı haykıran ama kimilerinin zoruna gitti her nedense...

Ahmet öğretmenimizin fermanı hiç değişmezdi:
"Bahçedeki elmalardan sakın yemeyin!"
Yasakların her zaman insanlara  cazibeli geldiğini o yıllarda anladım,belki "yemeyin," demeseydi kimse yemiyecekti.
Teneffüs  zili çalar çalmaz koşardık elma ağacının yanını kimimiz dallarına tırmanırken kimimiz de ceviz büyüklüğündeki elmaları düşürebilmek için taş atardı tehlike kimin umrunda? Topladığımız elmaları ceplerimize doldururken arkadaşlarımıza da ikram etmeyi unutmazdık,ansızın bir ses duyulurdu karşıdan:
-Kaçın,Ahmet öğretmen geliyor.
Kaçmak ne mümkün ki,boyu bizim boyumuzun iki katıydı,biz dört adım atsak o bir adım atardı ayrıca bahçede kaçsak sınıfta yakalardı.Hem o yasak elmalardan yerdik hem de hışım gibi gelen Ahmet öğretmenimizden ensemize Osmanlı tokadını.(O günleri çok özledim.)

O elmalar bize niçin yasaktı  biliyor musunuz, olgunlaşma döneminde ilaçlandığı için,acımsı da bir tadı vardı,çocukluk işte,kafasına koydu mu yapar yapacağını.
( Yasak Elma başlıklı yazı berberce tarafından 9.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu