"Sen nasıl aşçısın hiç yemek tarifi vermiyorsun?"diyenlere cevabım olsun;iğne yapmasını bilmeyen doktor,okuması yazması olmayan öğretmen düşünülebilir mi,hayır.
Kara kara düşündüm,tatlı tatlı kaşındım  ve kültürümüze yeni bir yemek türü buldum: çoban tostu.
Çoban kavurması,çoban salatası çoban kebabı ve çoban böreği olur da çoban tostu neden olmasın,çobanlar kahvaltı yapmazlar mı? Kendimi mucit gibi hissetmeye başladım ama fazla havalara da girmemek lazım,beğenen olur beğenmeyen olur.İçindekiler:
*Bir kelle yeşil soğan,
*Bir adet haşlanmış patetes,
*Bir adet haşlanmış yumurta,
*Bir adet domates,
*Bir adet sivri biber(acı da olabilir),bir marul yaprağı.

Diyeceksiniz ki "tost makinasının ne işi var dağın başında,elektrik  yok." Bunu yapmak için makinaya,elektriğe veya ateşe gerek yok.
Yapılışı basit,söylenen malzemeleri ince ince doğrayıp ekmeğin arasına koyup istediğiniz baharatları atarak iki elinizin arasına alıp var gücünüzle basıyorsunuz,tost hazır,afiyetle yiyorsunuz.Ancak lezzetini alabilmeniz için ürünlerin organik olup doğal ortamda bulunmanızı tavsiye ederim.

( Çoban Tostu başlıklı yazı berberce tarafından 18.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu