Gerçekten ismi lazım bu tip adamların,mevkisi ne olursa olsun insafı,vicdanı,aklı ve imanı olmadıktan sonra istediği kadar malı mülkü olsa neye yarar? Gözünü mal hırsı bürüyenlerle ne çalışmak isterim ne konuşmak ne de  karşılaşmak ama şartlar bazen insanı bazı durumlarla karşı karşıya getirebiliyor.

Yakın akrabalarının memur olduğunu,yıllarca çalıştıklarını, bir evi anca alabildiklerini,kendisinin ise iki evinin olduğunu sohbet esnasında söyleyince kan beynime sıçrayıverdi.Benim de kuzenlerimden ve arkadaşlarımdan memur olanlar var ayrıca ben de çok hayalini kurdum memur olabilmek  için fakat olamadım,kendisini onlarla kıyaslayarak bir çıkarım yapması çok zoruma gitti.
-Faiz vardır,dedim.
-Yok yok,dedi,ne faizi?
- Kredi kullandın mı,diye sordum.
-Evet kullandım,diye cevap verdi.
- Kredi de faiz deyince sus pus oldu.Ne derler,çok mal haramsız,çok laf yalansız olmazmış.

Elinde iki bira şişesi görseler "şarhoş"olarak niteleyip hatta "dinsiz,imansız"olarak damgalarlar;diğer yandan düşük faizlerle ev,araba,arsa alıp iş kuranları neredeyse "ödüllendirirler" çünkü onlara herşey meşru sayılır...
( İsmi Lazım Değil başlıklı yazı berberce tarafından 19.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu