PİLLİ DEVLER

       12 katlı içinde AVM lokantalar,eğlence yeri kumarhaneler ve binlerce oda  olan yüzer şehirleri adamlar pille denizde yüzdürüyor
     .Biz henüz motorsiklete pil yükleme  aşamasındayken ön görülü şekilde çıkarılan araç yangın haberleri” yeni nesil  “motor gücüne darbe vuruluyor..Tıpkı İbrahim Müteferrika nın matbaayı getirene kadar öne sürülen engeller gibi…Tarihde hep yobazlıklara şahit olduk
          Yobazlar her memlekette bulunur Batı dünyasında olabileceği gibi lüks sehirlerde yaşayabilirler..Yada tüm teknolojik gelişimleri redederek ilkel zamanlardaki igibi kendi kapalı topluluklarda rejimlerini devam ettirebilirler..Kendilerine ait bir problemdir.Ne zaman ki legal görünümlü oluşumlarla devleti ele geçirmeye yeltenirler o zaman problem tüm topluma ait olur..O yüzden fırsat vermeyeceksin 
           Yobazlık bir şehirde ağaç olmaması sebebi ile yazın sıcak asfaltını yüzünüzde hissettiğinizde bu şehirde yobazlar etkin diye düşüneceksiniz..
           Y a da İzmir gibi dünya güzeli bir şehiri kasaba boyutunda bırakmayı beceren yöneticiler metro diye 20 km hızla giden trenleri yutturuyorsa,deniz ulaşımında alternatif güzergah ve modern ulaşım araçları getiremiyorsa, sabahtan akşama bok kokusundan sahile cıkamıyor ve modern görünüm diye bir bölgeye değilde çakallık olarak ilişkili olduğu şahısları ruhsatlandırıp imbatı, arka mahallelere geçişi engelleniyorsa ,trafiği çözemiyor ve her işe gidiş ve dönüş saatlerini işkenceye çevirmişse diyeceksinki bu şehri yobazlar yönetiyor..
         Ülkemiz temiz enerji yatağıdır..Çanakkale Boğazı ile Kaz dağı eteklerinden rüzgarı ,Konya ovasında güneşi kırmızı bölge olarak sürekli enerji  üretme gücün varken seni fosil yakıtlara yönlendiren varsa bil ki yobaz yöneticiler iş başındadır..
         Gemi ve demiryolu toplu taşımacılığını bırakmış ,taşıma kooperatifi ve otobüs imalatçısı şirketlere teslim olmuş ,maliyetlerin artışına sebep olunuyorsa bil ki  yobaz yöneticilerin var demektir..
          Demiryolu. Ve liman baglantılarını yapmayan,organize sanayi ve küçük sanayi sitelerini bu baglantıların dışında bırakan ,fosil yakıt kullanıcısına mahkum eden varsa bil ki yöneticilerin yobaz yöneticilerdir..
          İskandinav ülkeleri 5 milyon nüfusları 100.000  dolara yaklaşan kişi başı gelirleri ile toplumsal huzur  ve refahın adresleridir..
           Pilli devleri ve pilli araçları yaşamlarının ayrılmaz parçası yapmışlarsa orada yobazlar olmasına ragmen sokak sokak methodik yöntemlerle kiliseler tüm ülkeyi sarmışsa,herbir sorumlusu kendini günah kurtarıcı sanıyorsa  %60 lara varan oranlarla ateizm hüküm sürüyorsa orada yobazlar değil akıllı ve inanç sahibi insanlar yönettiği ve pili alternatifini hayatlarına dahil ettiği için ilerdeler..
            Yobazlığa izin vermez takım tutar gibi parti tutmaz ve iş yapacak kimseler seni yönetirse sende en iyisine layıksın

TorunHalili 
( Pilli Devler başlıklı yazı HALİLİ tarafından 19.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu