Rahmetli Kemal Sunal'ın "Sakar Şakir"filmini hepimiz hatırlarız,İstanbul'da ölen amcasından büyük bir miras kalır ve bu mirası paylaşmak istemeyen akrabası Şakir'i ortadan kaldırmak için planlar yapar.Filmi unutulmaz kılan ise  Gardırop Fuat ile kovalamacalarıdır,filmin sonunda dükkan havaya uçar ve Şakir köyün yolunu tutar.

Size anlatacağım bu kişi Şakir'in yerini aratmaz,doğru dürüst bir  işi olmadığı gibi kimi kimsesi de yoktur.Dünya yıkılsa umrunda olmaz.
"Gazi"oldum dedi gülmeye başladı.
"Kurtuluş Savaşı'na mı katılmıştın,"diyerek bizlerler de eşlik etmeye  başladık kahkahalarına. Ödleğin tekidir canım,eline silah versen  silahı korkuluk sanıp karpuz tarlalarına dikmeye kalkar.
" Madalyan nerde?"diye sorduk,alçıdaki ayağını gösterdi sanki mayına basmış mübarek.

Kız arkadaşını yemeğe götürmüş evlilik teklifine olumlu yanıt alınca sevincinden havalara uçmuş bizim sakar aşık,şarkı söyleye söyleye gelirken çöp bidonunun yanındaki küçük kutuya var gücüyle tekmeyi vurur vurmaz  feryat figan içerisinde  yere yığılması bir olmuş.Boş zannettiği kutunun içerisindeki  meğerse konserve şişesi varmış,sağ ayağının baş  parmağı kırılmış hem  de iki yerinden.
( Sakar Aşık başlıklı yazı berberce tarafından 22.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu