Bundan yaklaşık on yıl önce aynı iş yerinde çalıştığımız bir abla ile tanışmıştık. Eşi vefat etmiş oğlu ise uyuşturucu belasına bulaşarak hapiste yatmaktaydı.Konuştukça ısındık birbirlerimize ve beni oğlu gibi sevmişti,tutturdu "evlendireceğim seni."  "Köyde tanıdığımın bir kızı var,elimde büyüdü sayılır,bağ-bahçe ve hayvan işleriyle uğraşıyor,onun kulağına bir çıtlatayım isterse sana haber veririm."

Aradan bir hafta  geçti yanıma geldi"oldu senin iş"diyerek telefon numaramı kıza verdiğini,akşam arayacağını, ikimizi de çok sevdiğini,mürüvetimizi görmek istediğini söylediğinde,gözlerim dolmuştu temiz kalpli ve fedakar bu Anadolu kadınının karşısında.

Tanışma merasimini bilirsiniz,ahret sorusu gibi soruların ardı arkası kesilmez. Sanki o hakimdi ben suçlu,o patrondu ben işçi,o öğretmendi ben öğrenci:
" İçki içiyor musun?"
"Kötü alışkanlıkların var mı?"
"Birikimin var mı?"
"Ne tip insanlardan hoşlanırsın?"
"Gezmeyi ve alışverişi  sever misin?"
"Ailenin yanında mı kalıyorsun?"
"Kıskanç mısın?"
"Evin veya araban  var mı?"
"Evlendikten sonra ailenle mi kalmayı düşünüyorsun?"
"Benim  çalışma mı ister misin?"
Sorguladıkça sorguladı beni günlerce,ben de yılmadan usanmadan tüm vicdani duygularımla cevaplamıştım güya anlaşabilirsek  yuva kuracağız.
Sonuç mu,hüsran,demesin mi:
"Benim sevgilim var,beni sakın arama!"
( Köylü Kızı başlıklı yazı berberce tarafından 26.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu