Hoşça Kal Metin Arolat
StartFragment-->

 

HOŞÇA KAL METİN AROLAT

    “Metin Arolat... Türk Pop müziğinin mihenk taşı... Türkiye, çok önemli bir sanatçısını kaybetti, geçenlerde. Onu ilk kez, 90 ‘lı yıllarda çekmiş olduğu “Dert Değil “ isimli klibiyle tanımıştım. Mavi renkteki ve oval gözlükleriyle, eşsiz pozitif enerjisiyle, sımsıcak gülüşüyle tanımıştım, ben.

      Tüm Türkiye, Metin Arolat ‘ı çok sevmişti, şarkıları 90’lı yıllara damga vurmuştu. Dışarıdan ne kadar neşeli görünse de, aslında yüreği hüzünlüydü. Bunu, yakın dostu Armağan Çağlayan’ın hazırlayıp sunmuş olduğu programda, itiraf etmişti kendisi. “Aslında, hüzünlü bir adamım ben  demişti, dışarıdan neşeli görünsem de...” Belki de öyleydi, gerçekten genç yaşta, en sevdiklerimi toprağa vermişti Metin Arolat. Çok sevdiği abisi, annesi ve babası toprağın altındalardı, maalesef.

    Buna içten içe üzülüyordu, hiç şüphesiz. Zaten, kim üzülmezdi ki aile kayıplarına? Hele birde zamansız kaybedersek onları, birde?! Metin Arolat ‘ın da geçmişe dönük, kaybettiği ailesine dönük özlemleri vardı, hiç şüphesiz. Bunları dile getirirdi sık sık, katılmış olduğu programlarda. Ve bir gün, ölüm, Metin Arolat ‘ın da kapısını çalacaktı, elbette. Çaldı da...

   21 Eylül tarihinde, bir gece kulübünde, hayranlarına vermiş olduğu, canlı müzik ziyafeti sırasında, aniden fenalaşarak yere yığıldı, Metin Arolat. Kurtarılmak istendi fakat maalesef yorgun kalbi, daha fazla dayanamadı. Bir kere çalıştırılsa da kalbi, ambulans ‘ta tekrar durmuştu. Metin Arolat ‘ın ölüm vakti, maalesef gelmişti.

    Hiç şüphesiz ki, Metin Arolat ‘ın ölümü, tüm sanat dünyasını, hayranlarını ve geride bıraktığı ablasını yasa boğmuştu. Metin Arolat ‘ın bu zamansız gidişi, onun  hayranlarını, ablasını ve tüm sevenlerini çok üzse de çaresizlik, eli kolu bağlıyordu.  Türk Pop müziği, eşsiz bir sanatçısını kaybetmişti. Bugüne kadar yönetmeliğini yaptığı birçok klipler, çekmiş olduğu reklam filmleri, söylemiş olduğu şarkılar ve bitmeyen pozitif enerjisi... Bütün bunlar yok, artık. Ve bir daha da olmayacak.      

     Bu kalpsiz dünyadan bir Metin Arolat geçti. Geriye eşsiz neşesini, pozitif şarkılarını ve  hiç bitmeyen umudunu bıraktı. Ve giderken de hayranlarının kalbinde hiç bitmeyen hatta daha da çoğalan bir sevgi bıraktı ,üstelik bu sevginin sonsuza kadar kalplerde süreceğini hiç bilmeden hem de...

     Seni sevdik Metin Arolat.... Seni, şarkılarını, pozitifliğini ve gülen gözlerini... Gittiğin yerde mutlu ol. Huzurla uyu. Yattığın yer incitmesin. Hoşça kal . “

SEZGİ KAYA

 

( Hoşça Kal Metin Arolat başlıklı yazı Sezgi Kaya tarafından 28.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu