Okul ve askerlik anılarımızı biz erkekler anlatmaktan büyük  keyif alırız özellikle askerlik,hayatımızda bir dönüm noktasını oluşturur."Ben askerdeyken..."diye başlayan  ihtiyarlarımızın anılarını ise  dinlerken ağzımız açık kalırdı.
Bizim zamanımızda askerde  cep telefonu kullanmak yasaktı,şimdilerde tuşlu telefonlara hatta akıllı cep telefonlarına izin verildiği için bu konuyu yazmakta sakınca görmüyorum.

Kız arkadaşım vardı o zamanlar  saatlerce konuşuyordum,konuşmazsan o gece gözlerime uyku girmiyordu,anlayacağınız bağımlı  olmuştum ben de her genç gibi.İzinden dönerken eşyalarımın arasına küçük tuşlu telefonumu gizleyerek  nizamiyeden sokmak istedim,elektronik cihazlar var halbuki,kemerinizdeki metal tokadan bile alarm veriyor.

O an nizamiye kapısında görevli ast subay,tecrübesini konuşturmuş,elimdeki bavulu açarak sanki beni birisi ihbar etmiş gibi,katladığım kumaş pantolumun paçasından gizlediğim telefonu çıkarıverdi, put gibi kalakaldım.İyiler her yerde iyi,kötüler her yerde kötüdür,ben tutanak tutup yetkili mercilere sevk edeceğini düşünürken:
"Geç,dedi kimseye gösterme!"
Teskere almışcasına mutlu olmuştum ama mutluluğum uzun sürmedi,bir geceleyin telefonla konuşurken yakalandım  ve bir kaç hafta çarşı cezası aldım.

Üst devre Murat vardı,iri yarı birisiydi Recep İvedik gibi,subaylarla arası iyiydi ve ofis işlerine bakardı,subaylar gittikten sonra benim telefonumu alır,sevgilisiyle konuşurmuş.Bir gün sevgilisiyle tartışıp telefonumu yere  fırlatınca  telefonum paramparça olmuş.

Askerliğim bitti sapasağlam telefonuma kavuşacağımın çoşkusunu yaşarken kırık dökük bir şekilde telefon elime geçince,en büyük hayal kırıklığı yaşamıştım.

Allah sana selamet versin Murat,güzel günlerdi.
( Yasak Telefonlar başlıklı yazı berberce tarafından 2.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu