Hasta olmayan kimse  var mıdır bilmiyorum ama Allah  tüm hastalarımıza acil  şifalar versin,sabretmesini bilirseniz belki de o hastalığınız kurtuluş olacaktır.Hastalık ile ilgili bilmemiz gerekenler:
* Herkes hasta olabilir fakat herkes salih kul olamaz.
* Hastalık bir imtihandır yeter ki bunun bilincinde olalım.
*Hasta  olduğumuzda hemen  paniğe kapılıp "acaba ölecek miyim," kuruntusuna kapılmayalım.
* Hastalık bir misafir gibidir ancak geldiği gibi gitmez.
Bunlar bedensel hastalığımız bir de  toplumsal hastalığımız var futbol  fanatikliği gibi,birkaç gün önce milli futbolcumuz katıldığı bir programda sarfettiği  sözleri nedeniyle silahlı saldırıya uğradı,hangi takımın oyuncusu olduğunun önemi yok,hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız,farklı düşüncelere sahip olmamız 'ötekileştirileceğiz' anlamına kesinlikle  gelmez.

Ne kupaymış arkadaş ya...Özellikle iki takım arasındaki gerginlik bir türlü bitmedi gitti.Kupası fazla olan takım,kupası az olan takıma versin kupalarını olsun bitsin arkadaş...Dünyanın derdi Fenerbahçe-Galatasaray mı,bırakın dünyayı milletimizin tek derdi bu mu? Etrafımızda bombalar patlıyor,masumlar ölüyor,onca günahsız çocuklar  aç ve susuz,biz ise "bu sene kim şampiyon olacak"onun kavgasını yapıyoruz.

Sağduyulu olalım ve  bu tartışmaları sokağa taşımayalım;teknik adamlar,yöneticiler ve kulüp üyeleri  kendi aralarında konuşup anlaşsınlar çünkü sokağa taşınırsa-siyaset,mezhep ve din savaşlarına dönüşür- bu işlerin bedelini çok ağır öderiz devletçe,aramıza fesat sokmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz  hem de terayağı.Bir top yüzünden onların oyununa gelmeyelim,futbolcular bile  tutmuyor takımı,daha fazla para veren kulübe giderken arkasına bile bakmıyor çoğu,onların paraları ve ünleriyle birbirimize girmenin hiç gereği yok.

Akşamleyin üç büyük takımımızın  Avrupa maçları vardı,oynanan oyundan ve alınan skorlardan  hangi taraftarımız  memnun  kaldı? Güvendiğimiz dağlara karlar yağdı mı?Yani bizim takımların tek amacı Türkiye Süper Kupası'nı kazanmak mı? Malesef öyle...

Bazı taraftarlar, bir kulübün spor yöneticisi  olan kişinin  televizyon programlarının izlenmemesi için çağrıda bulunmuşlar,kutuplaştırmamak,her şeyi dozunda  bırakmak gerekir diye düşünüyorum.Bu hastalıktan kurtulmak için ise:
* Kirlerimizden arındığımız gibi hırs ve ihtisas  duygularından arınmalıyız.
* Kimsenin ganyanına gelmemeliyiz.
*Futbolcuların ünü ve şöhreti uğruna dostlarımızın ve arkadaşlarımızın  arasına kara  kediyi sokmamalıyız.

Unutulmamalıdır ki yalakalık,yalancılık ve hırsızlık birer hastalık olduğu gibi fanatiklik de hastalıktır.

( Fanatik Hastalığı başlıklı yazı berberce tarafından 4.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu