"İş yerinde asla yapmaman gereken 3 hata:
1.Hata: Asla çalışma arkadaşlarını arkadaşların gibi görme,onlar arkadaşın değil sadece işlerini yapıyorlar.Zor anlar geldiğinde  önce kendilerini kurtarırlar ve seni yüzüstü bırakırlar.
2.Hata:Çalışma arkadaşlarına  özel hayatınla ilgili hiçbir şey anlatma.Planlarından,yatırımlarından veya bir sonraki büyük adımından bahsetme.Sadece aptallar sırlarını paylaşır.
3. Hata: Eğer şirket politikalarına katılmıyorsan,bunu kendine sakla ve hiçbir arkadaşınla paylaşma.Onlara söylediğin her şey sana karşı kullanılabilir ve kullanılacaktır da.Unutma:Onlar senin arkadaşın değil,sadece istemeden çok fazla zaman geçirdiğin insanlar."

İş yerinde  yalancı,yalakacı,ispinyoncu,kinci,kıskanç 
her türlü  insan vardır ancak iş yeri bizim ailemiz ve mahremimizdir,bazı sağlam dostlukların iş yerinde kurulduğu aşikardır öyle ki vaktimizin büyük bir bölümü orada geçer.
Haksızlıkları,hataları,zararları,adam kayırmacılığı ve bir çok kusurları gördüğümüz halde susacak mıyız?
Bu yaklaşım kapitalist  bir yaklaşımdır;üret ama sorgulama!
Eğer böyle yaparsak bizim bir  makinadan,bir tezgahtan,bir masadan,bir duvardan hatta bir çöp kutusundan ne farkımız  kalır?

Sır konusuna gelince,kime güveneceğiz biz arkadaş? Kırk yıl evli kalan çiftler bile boşandıktan sonra birbirlerinin sırlarını silah olarak kullanıp düşman olabiliyor.Bir yandan sevginin temeli paylaşmaktır diyoruz diğer yandan kimseyi arkadaş olarak görme,onlara sırrını verme,planlarından ve projelerinden bahsetme diyoruz.
Bu şuna benziyor:
Deniz çok  güzeldir ve yüzmek  yararlıdır herkes yüzsün diyoruz,diğer yandan su kirliydi yüzen herkes hasta olacak diyoruz.
( İş Yerinde başlıklı yazı berberce tarafından 8.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu