Her gün hem de saatlerce kültürümüzün yozlaştığını,insanlarımızın acımasız olmalarıyla kalmayıp edep ve hayadan yoksun olmalarını,pişmanlık ile çaressizliğin kol kola cirit attığını,aile kurumlarımızı yok etmek için ne alavere dalavere oyunların oynandığını, her anının gençlerimizi evlilikten  soğutup evli olanlarımızın ise içine kurt düşürdüğü o meşhur programları  ne yazık ki izlemekteyiz.Derhal  ilgili bakanlıkların harekete  geçmesi gerektiğini söylüyoruz ama,kimin umrunda?
Hayatları yalan dolan olmuş  insanları barıştırıp yeniden evlendirmek ne kadar doğrudur,tartışılır elbet.
Farklı kanallarda güzel sunucularının bulunduğu  bu programların iki temel konusu var: aldatma ve cinayet.
Aldatma konusundaki kişilerin hikayeleri de birbirlerine benzerdir,sosyal medyada tanışmışlar ya kandırılmıştır ya da  gönüllü olarak eşini ve çocuklarını terketmiştir.Cinayetin altında ise ya aldatma vardır ya da uyuşturucu.Savcı gibi didik didik zanlıyı araştırırlar günlerce sonra da övünerek  reklam yaparlar:"Katili bulduk sayın seyirciler."

"İzleme bu kanalları,olsun bitsin,"diyeceksiniz,demesi kolay ama uygulaması zor.Eşiniz seyrederken  kanalı değiştirmeye kalksanız dünyaları başınıza yıkar. "Siz erkekler hep böylesiniz zaten.."diye başlayan cümleler,mermi gibi beyninizi delik deşik  eder.İsterseniz televizyonu  kapatın,çözüm değil ki,nasıl olsa tüm bölümlerini internetten istediği saat istediği yerden izleyebiliyor.
Artık bu ahlak dehşetini kanıksadık galiba,tiyatro seyreder gibi seyrediyoruz,konu aynı fakat oyuncuları farklı.

Peki eskiden yok muydu bu çarpık ilişkiler,vardı ancak bu kadar ayyuka çıkartılmazdı,özendirilmezdi,eşeğin  aklına  karpuz kabuğu  düşürülmezdi.

Allah sonumuzu hayır eylesin.
( Ahlak Dehşeti başlıklı yazı berberce tarafından 9.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu