Ekimsonbahara

SIDDET`in  ayrisiz gayrisiz toplamda tümüdür, tipki iyiligi güzellestiren yaklasim , niyet, amac, yol, yöntem, prova, metod, alistirma, düzenleme, donatma, gayret,  caba , program ve egilimler gibi birini yasal mesru reva gördügünde hekese ve herseye karsi ayni tutum ve davranislarda bulunan kaniksanmis aliskanliklar toplaminin tümüne hükmetmeden tavir ve tutum sergileyen egilimler gösterir. Insana karsi nasil inanc tutum davranis niyet aaliskanli yaklasim karakter kisilik tasiyorsa  , dogaya, tarihsel mirasa, cevreye, kültüre, hukuka, egitime,  irmaga, ormana , hayvana, ihtiyara, gence, kadina ,ülkeye, insanliga,  cocuga, toplumsal degerlere, yeralti ve yerüstü dünya varlik ve zenginliklerine ve canli cansiz her seye karsi da egitilip ögrenerek kazandigi aliskanliklar egiliminin benzer aynisindan olacaktir. ….

 Siddet ilk sira listesinde yikim ve yagmalarla beslenerek tüm kokusmus cürümüslüklere sebep hesap kitaptan ötürüdür ki...

Ihmaller ve kendini uzaktan seyretmeye terkedilmis kayitsiz duyarsizligin sonucu olarak hic bir uyarici bildirime cevam vermemekten kaynakli kanserli hücreler bilindigi üzere zayifini kolladiklari firsatciliktan saglikli doku, olusum  ve organlarin yapisal özelliklerinine yuvalanip  KENDiLESEREK, tanimlanmasi, teshisi, telafisi ve bas edilmesi  oldukca eziyetli sürecler gerektiren maskelendikleri sinsi KAMUFLAJLARLA ölümü gerceklestirilecek olan bünyenin her tarafina yayiilip kök salarak  hic bir bagisiklik ve direnc gösterisinde bulunamamaya kendini teslim etmisligi cöreklenip kapladiktan sonra sömürdügü ve yikimina sebep oldugu yasam sahibine son verir. Kisilerde bu böyle oldugu gibi evliliklerde de böyledir. Dostluklarda böyledir. Sosyal bagi olan her türlü yapilanmalarda böyledir. Toplumlarda böyledir. Ülkelerde bu hayati gercekligün ölcüsü ve mercegi hep böyledir.

Emperyal ve yayilmaci KANSOREJEN cesitlisi Neo Liberal merkezlerde icerde biriken sorunlarini beden ve bünyelerini sömürdükleri DISARI cografyalara ve ülkelere yerel tetikcileri ve kullanisli seckin kuklalari araciligiyla atip bosaltarak sömürü sisteminin carkini cevrimini isletirlerken, oraya yönetmede YETKiLI kisi yahut parti örgütü aslinda gündemin getirisine göre yontularak orta yere konulan ve SOYGUN SÖMÜRÜ ilahlari olan  asli gücün arkaladigi destekle siyasi figürandan baska hic bir sey degildir.

Bunun karbon kagidiyla kopyalanmis hali bizim gibi YARI SÖMRGELERE ayni yapisal özellikte BOP makinasindan cikmis haliyle tezgah edilip raf ömrüne göre tedavüe konulur.

Bu yüzden ALKOL komasinindan firar ederek sapur supur yalpalar yapan etkisiyle yasayan Georg DABULYU JUNiOR BUSH, esamesinin kisiligine ve kimligine bakilmaksizin babasindan siyasi devre mülk mirasiyla aldigi donatilmis denekligini sinirsiz sömürü yayilmaciligina ve en vahsi kapitalist YERYÜZÜ KAYNAKLARINA capulculuk etmeye sekil yapmak icin ikiz KULELERLERi vurdurtan kukla sandigindan cikartilan oyunla son model HACLI SEFERCiSi ilan edildi.

Babasi Kutalmis`in Alparslan`la girdigi taht mücadelesinde hayatini yitirip kaybedince Urfa civarlarina sürgüne yollanaan KUTALMIS OGLU Süleyman Sah`ìn kurdugu ( Ertugrul Gazi`nin Babasi Süleyman Sah degil)  Anadolu Selcuklusu`nun sürekli yeni yurt arayisina sancili, kesfedici, bagisiklik ve direnc saglayici binli yillarin etrafinda ve Alp Arslan`in ölümünden sonraki tarihi devamliliga yük sarildi, kutlu yol belleniildi,  yüreklilik gösterilldi ve oradan bugünlerin Türkiye`sine varildi.  Yasadikca akil fikir sorumluluk vicdan özveri dayanisma paylasma emek zahmet cesaret atilganlik onur dil kültür bellek birikimler zenginliginin etkin hesabiyla ve itibari sayesinde yeniyi zapteden ilmin yolu ve yordami kazanildi. Kazanilan degere dönük sayisiz BIZANS ATAKLARINA ve HACLI SEFERLERi`ne karsi Danismendliler ve Ikinci Kilicarslan`larla Dinar`la Sancakli arasindaki tarihi kilit noktasinda MIRKELAFON ikinci Malazgirt olarak Tarihi kayitlarimiza gecti. Ücüncüsüyse Osmanli`yla baslamayan, osmanliyla bitmeyen tarihsel köklerimizi taaaa Iskit`ten, Hunlar`dan Mete`den, Oguz`dan Osmanli dahil Kurtulus Savasi Ergenekonu`nu kesintisiz bir devamlilikla Mustafa Kemal Atatürk`lü Türkiye Cumhuriyetimizdir.

Burayi simdiye kadar TÜRKLERE hic bir zaman reva görülmeyen;  ve Türkiye`yi yurt edinme bagliligini, azmini, askini, inancini, yigitligini, yürekliligini  ve tutkusunu tarih boyunca sürekli güncellenen yeni Hacli Seferciligi`nin sayisiz yol , kundak, hile, dümen, carsi, dekor, foya, isyan, kiskirtma, ajan, piyon, usaklik, hinlik, hainlik sarjürleriyle yikima sürükleyebilmenin arac gerec ve metodlari sinandi  denendi.

PEKAKA`dan HIZBUL HÜPÜDAPAR`a, ASALA`dan FETHULMETAL`e sayisiz dessas sinsi asagiliklarla sarjür, mayin, tetikcilige kendilerini arkalayan;  ve herhangi bir yapiyi imhaya sürükleyen KANSER hücreleri gibi mafyasiyla medyasiyla holdingiyle ve tarikatiyla SIYASETEN kendini halktan ülkeden ve toplumdan yana gösteren istismar ve ihanet manevraciligiyla, tüm soygun sömürü isgal talan vurguncularin arkaladigi destekten BOP ESBASKANLIGINI mesru kilmanin yeni Hacli Sefercisi olarak nizam düzen verildi.

Özel kurgulanmis projelerin TÜRKLERE TÜRKIYE`yi reva görmeyen ve Türkiye Cumhuriyeti`nin tümüyle imhasinin SON HALKASINI tamamlamak ( tipki yikimi tamamlanan gecmisin tarihi kayitlarinda oldugu gibi toplumdan gelen bütün sosyal sorunlari ve tiknmislik iniltilerini duymaz görmez bilmezden gelerek yapiya hücrelenip cöreklenenlerin ugrattigi akibetlerin tekerrürüyle)   icin simdiye kadar esrarengiz gizemli imalar isaretiyle  hep BIZANS oyunlarinin icinde olan ; ve simdilerde kendini aciktan aciga ele verip ihbar eden MEHEPE, ( hep gizli gizemli uyuyanmis gibi bünyesi yikima sürüklemeye hususi kalibreden yapilmis görünen hücreler  icinde sakladigi son atimlik barutunu da sarjüre takarak BOP )  tipki AKEPE gibi kimlik ve inanclar üzerinde kurduklari katakulleyi Pekaka temsilcisi Hedepe ile planli projeler dahilinde  el tokalastirilan yikim süreclerinin adini YENI ACILIM olarak ilan beyan etti. YENi CEHEPE ise bu yasak ve kacak yapilanmaya Özgür Özel memuriyetiyle resmen nikah sahitligi yapti.

…lafin daha ötesi siirin hakkiydi herdaim…


EKIMSONBAHARA


Ey afrodit afrodit
Senin bile kalcanda ben yokmus, gamzende gül
Bahcelerin güzelisin diye seni güle benzetirler, taparlar, rüyalarinda sevisirlermis
Kiz seni seni seni…
Hovardalar kaltagi seni…
Katarinanin bile senden cok kucaklasip öpüstügü varmis
Kloepatra bile olamadigin süt banyosuyla ölü deniz civarinda turkuaza
Kibristan kacirmis ya seni kiz ayoooool
Biraz rumca biraz yunanca bilen erosun babasi
Senin helebilmem kacincin
Kocam dedigin Ares…
Helena`dan da güzelsin deyince
Yari ciplakliginda hic görülmedik yerlerine püskürtülmüs parfüm gibi gelmis sana
Viktorun hasmi paris
Herifin karisini ayartip buna yapmissin
Ne turuva dinlemissin ne paris takmissin
Sevdigini atesiyle öldürür dedikleri
Seni seni kiz afrodit….
Cak kibriti yansin da kül
Ekimsonbahara,
Mey dökülsün
Meyhane tutussun
Sarki calsin, ada sahillerinde sabah olsun
 
Seyfi Karaca……….Ekim
( Ekimsonbahara başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 15.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu