Bu soru kanattı içimdeki yarayı…
İş gereği arabamla trafikteyim radyo istasyonlarını karıştırıyordum. İstanbul’un sesi radyosu çıktı karşıma saat kaçtı tam olarak hatırlamıyorum ama öğlenden önce idi; radyoda sunucu
‘’VOLKANCA’’ Soruyor…

Sizce insanlık mı önemli? Para mı?
Diye anket niteliğinde güzel bir konuyu işliyorlar…Gideceğim yere kadar can kulağıyla dinledim.kısa mesajla ve canlı telefonlarla insanlar bağlanıyor.Günün sorusu olarak seçilen soru sizce İnsanlık mı?Para mı? Bu soruya yanıt aranıyordu .Çok ilgimi çekti.
Biraz üzüldüm ,birazda meraklandım.Bu soruyu direk bana sormuş gibi hissettim kendimi ve düşünmeye başladım.

İlk bakışta düşünmeye gerek yok tabi ki İnsanlık önde gelmeli ve benim için önemli olan da tabi ki İnsanlık…Şöyle bir bakıyorum yaşadığımız hayata,yaşanan gerçeklere…İnsanlar bir birine selam vermez ,bir merhaba demez olmuş.Git gide bencilleşiyor insanlar.

İşini yoluna koyan,Bankada biraz hesabını kabartan kral sayıyor kendini aklına bile getirmiyor garibanı,düşkünü .Düşünmüyor ki düşmez kalmaz bir ALLAH .Ve bilmiyor kefende cep olmadığını hal böyle olunca akla şu soru geliyor :

Ne kadar değer veriyoruz insana?
Herkes bu soruyu bir kez olsun kendine sormalı diye düşünüyorum.Bu konuda bir zafiyet olduğu kesin ki günün konusu olmuş bir radyo kanalına.
Böyle bir konuyu işlediği için VOLKANCA’YA Teşekkür ediyorum.

Gideceğim mesafe kısa olduğundan böyle güzel bir programı tamamen dinleyemediğim, kaçırdığım için üzgünüm.Bu üzüntümden dolayıdır ki birkaç satır yazmaya karar verdim.

Değerli dostlar ne kadar insanlık önemli desek de kendimizi kandırmayalım.Görünen köy kılavuz istemez .Maalesef para kadar değer vermiyoruz insana!

Şayet insana paradan daha çok değer vermiş olsaydık,insanlar bu kadar canavarlaşır mıydı? Para için kardeş kardeşe kıyar mıydı? İnsanlar nasıl bu kadar acımasız oldu?
Neden Dünya malına bu denli tapıyorlar?

On daireli bir binada aynı çatı altında yaşayıp da bir birini tanımayan insanlar var.
Komşuluk diye bir şey kalmamış apaçık ortada. Hatta daha da ileri gidiyorum.
Artık evlilikler bile maddiyat üzerine kurulur oldu .Nerede kaldı aşk,sevgi, saygı ?
Ondan da geçtim.Akraba akrabayı tanımaz olmuş.
Hani nerede kaldı değer verdiğimiz insanlık?

Para için kıymıyor mu insanlar birbirine? Onca zulüm etmiyorlar mı? Sevdiklerine
Üzülerek söylüyorum ama maalesef bu sorunun cevabı ne yazık ki evet.
Ama yine de şükrediyorum az da olsa sağ duyusu olan insanlar var onların hakkını da yememek lazım.Dua ediyorum Allah o insanların sayısını arttırsın.Amin.
Dilerim insani değerlerin daha ağır bastığı günleri hep beraber görelim.

19/05/2010 Cemal YOSMA İST.
( İnsanlık Mı Para Mı başlıklı yazı Cemal YOSMA tarafından 19.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.