Şunu net olarak söyleyebilirim ki insan yaşandıkça geçmişe özlemi daha çok artıyor,"ben özlemem"diyen  yalan söyler, kötü anılar yaşamış hatırlamak istemiyor olabilirsiniz ama en çok  su gibi akıp giden gençliğinizi özlüyorsunuz;korkmanın,yılmanın,yorulmanın
olmadığı o yılları...
Gençken eve girmek istemezsiniz,gezersiniz tozarsınız,arkadaşınız çok olur;yaşlandığınızda ise evden çıkmak istemezsiniz ne sağlığınız elverişlidir ne de arkadaşlarınız kalmıştır.Gençken tüm kızların size bakacağını düşünerek aynanın karşısından ayrılmazsınız; yaşlandığınızda ise yüzünüzün kırışıklığı,saçlarınızın dökülmesini,göz altı bezlerinizin balon gibi şiştiğini görmek istemediğinizden aynalara düşman kesilirsiniz.

Ben çok neyi özlüyorum biliyor musunuz,mahallemizin mobese kameralarını.Kim kiminle nişanlı,kim kiminden boşanmış,kimin karısı kiminle berabermiş hepsinin tespiti onlarda mevcuttu,aynı zamanda mahallenin ton ton ayaklı gazetecileriydi onlar.Eskiden cep telefonları yaygın değildi bu kadar,kimin kızı var,kimin oğlu evlenecek,çöpçatanlık yapmıyor da değillerdi .Kimi romatizma hastasıydı kimi şeker,kimi obezite,ellerinden tesbih  dillerinden  dedikodu  düşmezdi.

Tatlı dilli,güler yüzlüydüler,nüfus memuru gibi köyün doğanları ve ölenlerini bilir,yaban birini görseler onun izini sürerlerdi."Sen kimin oğlusun,ne arıyorsun burda?"demekten  geri durmazlardı.

Eski mobese kameralarımız rahmetlik oldular,yeni mobese kameralarımız ise ne acı ki huzur evlerinde evlatlarının yollarını gözlemekteler.
( Mobese Kameraları başlıklı yazı berberce tarafından 25.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu