Siyah beyaz televizyonların moda olduğu dönemler,bu kadar kanal yoktu ama olan üç-beş kanalda da insana yararlı ne varsa,her şey vardı.Gündüzleri tarlalarda çalıştığımızdan genellikle akşamleyin açılırdı televizyon,bir iki saat izler izlemez yorgunluktan uyuyakalırdık.Ailede bulunan her bireyin ayrı bir zevki vardı,kiminin spor kiminin müzik kiminin siyaset kiminin sinema ve babamız hangi kanalı açarsa onu izlerdik sessiz sedasız."İnek Şaban'ı,Cüneyt Arkın'ı,Tarık Akan'ı,Türkan Şoray'ı,Sadri Alışık'ı,Hülya Koçyiğit'i ve Müjde 
Ar'ı o yıllarda tanıdık,ailemizin üyeleriymiş gibi sevdik saydık.

Rahmetli babam Cüneyt Arkın  hayranıydı,tüm filmlerini severek izler,aynı filmi tekrar tekrar izlemekten hiç usanmaz,işi olsa yarıda bırakırdı,annem ona kızardı o  da anneme.
"Baba, bildiğin halde neden aynı filmi  izliyorsun?"derdik.
"Her seferinde ayrı heyecanı var,"derdi.Hatta başka sinemaları bile izlerken: " Ah ulan Cüneyt,derdi,olsan da  şu kötü adamları tek tek  iyice bir dövsen."

Film gibi hayatlar... Babam ilkokul mezunuydu,çiftçiydi,amalelik yapardı ama üstümüzü  açık,karnımızı aç hiçbir zaman bırakmadı.Herkesin anası  ve babası "dünyanın en iyi insanıdır."benim için de öyle.
Şimdi  kanalları değiştirirken nerede Cüneyt Arkın'ın filmi çıksa,babamın anısına,izliyorum diğer kanalda en sevdiğim programlar olsa bile.
( Film Gibi Hayatlar başlıklı yazı berberce tarafından 25.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu