Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet 2 Online Üyeler
(0 oy)

Üç Silahşörler

Malumunuz, ülkemizde üç telefon operatörü var: Türksel, Vodofone ve Türk Telekom. Diğerleri ise bunların yan uzantıları ya da müşteri sayılarını artırmak için geliştirdikleri yöntemlerden ibaret. İsimlerini yazmakta bir sakınca görmüyorum çünkü reklam açısından onlara faydam olmaz; ayrıca benim reklamıma ihtiyaçları da yok. Kullanıcı sayıları ise her geçen gün artıyor, peki nasıl mı?

Yaklaşık on yıldır X operatörünün müşterisiydim ve açıkçası memnundum. Ancak fatura süresinin bitimine dört-beş ay kala aramaya başladılar: “Sana şöyle tarife var, böyle tarife var…” diye. Sonuç: Kullandığım tarife iki kat zamlı olacak. Dile kolay, o gün doğan bir çocuk bugün on yaşına basmış, okula başlamış ve okuma yazma öğrenmiş olurdu. Bu süreçte işsiz kaldım, hastalandım, dara düştüm, yakınlarımı kaybettim…

Kabul etmedim ve çareyi Y operatörüne geçmekte buldum. Kendi aralarında karşılıklı dövüş yapar gibi “Yeni hat alana, yeni gelene” diye başlayan afişlerinde, hemen hemen aynı tarifeleri ya da daha ucuzunu sunuyorlar. Bu fırsatlardan yararlanmanız için tek şart, değişim.

Yirmi-yirmi beş yıl aynı operatörde kalıp hiç değiştirmeyenlerin aklına şaşarım. Eğer bunca yıl müşterisi olduğunuz için faturanızın yarısını ödüyorlarsa, diyecek sözüm yok; sonsuza kadar devam edin. Ama sabit kalmak çoğu zaman dezavantaj getirir. Arada bir varlığınızı ve tepkinizi gösterin ki, istedikleri gibi at koşturamasınlar.

“Doğum gününüz kutlu olsun” mesajı yerine, “Doğum gününüzü kutlar, nice mutlu yıllar dileriz. Değerli müşterimiz, bu ayki fatura ücretinizi size hediye ediyoruz.” gibi bir mesaj atılsa,makbule geçerdi.

“Değerli müşterimiz, ******* numaralı mobil hattınız iptal edilmiştir. 43.24 TL tutarındaki fatura borcunuzu online işlemler, mobil uygulamamız, bayi ve ofislerimizden, internet bankacılığını kullanarak veya 9333’ü tuşlayarak güvenle ödeyebilirsiniz. 605****** kimlik numarası adına kayıtlı, fesih sürecinde olan aboneliğinize ait ödenmemiş faturanız bulunmaktadır. Ödeme yapılmadığı takdirde borca ilişkin yasal süreç başlatılacaktır.”

Emin olamamış olacaklar ki, bir de arayıp tek tek anlattılar nasıl ödemem gerektiğini. Sanki ödemesem sırra kadem basacağım, koskoca şirket de benim yüzümden batacak (!)
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Üç Silahşörler

berberce berberce