Tema
Üye Ol Giriş Yap
Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Sesli Şiirler Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Kadın İster De İster


“Kadınlar ne ister?” sorusunun cevabı aslında çok basittir. Yedi yaşındaki bir çocuk da, yetmiş yaşındaki bir amca da aynı şeyi söyler:
“Güven, sevgi, ilgi, saygı, anlayış, sorumluluk ve cinsellik.”
Haksızlık etmeyelim; erkeklerin kadınlardan istedikleri de aşağı yukarı bunlardır. İlişki tek taraflı bir beklenti değildir; çünkü gerçek bir bağ, karşılıklı maddi ve manevi alışveriş üzerine kuruludur.

 Gerçeklerle yüzleşmek gerekirse;
Kadınların büyük bir kısmı mutluluk peşinden koşarken, bir kısmı da adrenalin ve haz peşinden koşar. Çoğu zaman yanlarındaki erkekle değil, zihinlerindeki hayali erkekle yaşarlar. Kafalarındaki model şöyledir: “Hem mutluluk versin, hem haz versin.” Ancak zamanla ilişkiler monotonlaşır, taraflar birbirini “ruhsuz” olmakla suçlamaya başlar.
Tıpkı kaçan-kovalanır oyununda olduğu gibi; siz kovaladıkça o kaçar, o kaçtıkça siz sahip olamazsınız. Kovalamak hüner, kaçmak zafer sanıldıkça ilişki hiçbir zaman teslimiyetle sonuçlanmaz.

“Beni kimseyle karıştırma, ben kimseye benzemem” diyenlerin de aslında diğerlerinden çok da farkı yoktur. Sadece isimler değişir; Hatice gider, Fatma gelir, Ayşe gider, Kezban gelir… (Aynı şeyler erkekler için de geçerlidir.)

Dünyanın en zor  işi,aya merdiven dayamak değil,olup bitenleri kabullenebilmektir değerli kardeşlerim,söylemesi kolay biliyorum ama gönül işte ferman dinler mi?
Sizi,sizin  onu sevdiğiniz kadar artık sevmiyor.
Sizi kırmak istemiyor ama sizinle beraber olmak da istemiyor.
Bazı aşklar kırık testi gibidir,ne demiş atalarımız,kırık testiden su içilmez.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Yaşanılan  güzel anılar yerini  kahra ve pişmanlıklara bırakacak.
Artık ile başlayan cümleler ağzınızdan düşmeyecek,kabullenin bunları,inat ettikçe daha çok acı çekeceksiniz

Her ilişki özlemle başlar, şehvetle devam eder, sistemle biter.
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Kadın İster De İster

berberce berberce