Gülhane parkında kuşlar ağlaşıyor
Ekmek kırıntısı yerlerde yatıyor
Turan'ın başkenti bizlerden çıkıyor
Haberiniz olsun Oğuz'un illeri

Boğaz köprüsünün karşı kıyısında
Topkapı sarayı yarım adasında
Dalgalanan bayrak şimdi ağlamakta
Haberiniz olsun Oğuz'un illeri

Soruyorum şimdi Turan ellerine
Gelip kaldınız mı dediğim yerlerde
Sardılar etrafı serdiler yerlere
Haberiniz olsun Oğuz'un illeri

Milletin halleri şimdi ne olacak
Bir çok insan ekmek nereden bulacak
Başkanın hesabı inan tutmayacak
Haberiniz olsun Oğuz'un illeri

Para ya da mülkte olmadı gözümüz
Gülhane parkında yatıyor özümüz
Yine sönmeyecek yanıyor közümüz
Haberiniz olsun Oğuz'un illeri


GÜLHANE PARKINDA NE OLUYOR

İstanbul ilinden bir haber aldım. Gülhane parkında tek bir çay bahçesi vardı. İstanbul belediyesi burasını yıkmış. Burada çalışan en az elli kişi vardı. Burada çalışanların amaçları yalnız karın doyurmak değildi. Türk soyunun gözbebeği olan atalarımızın manevi yadigarı Topkapı sarayı ve çevresini korumak ve kollamaktır.

İstanbul'lu halka sormak lazım burada neden içki satılmadığını . Bu parkta neden pislik olmadığını. Çünkü müsade edilmiyordu. Bu park doğal olarak yeri devlete aittir. Belediye neye hizmet ederek burasını yıktırdı. Yoksa yerine daha iyi birşeyler mi yapacak. Yoksa başka birilerine peşkeş mi çekecek.

Güzel bir şey yapacaksa bu parkın ve çevresini koruma altına alması lazımdır. Kesinlikle Türk'ün örf ve adetine aykırı bir iş yapmaya kalkışmasınlar. Bunun vebali altında ezilirler. Bir gün bu millet uyanır hesabını sorar.

Değerli dostlarım bu şiiri ve yazıyı neden yazdığımı Gülhane parkını bilmeyen anlayamaz. Orası tüm Türk soyunun başkenti. Otağı. Orada atalarımızın yadigarı bulunmakta. Zaten Türkiye'mizin kıyı şeritleri yabancılara peşkeş çekildi. Daha bir çok yeri ile ilgili bazı turisttik amaçlı projeler var.

Bu projelerin amaçlarını bizler çok iyi biliyoruz. Onun için yine ocağımıza köz düştü. Feryad figanım bundadır.Yeri geldiğinde bu projelerden de bahsedeceğim. Şimdilik sağlıcakla kalın. Allaha emanet olun.


11.06.2010
( 243 Gülhane Parkında Ne Oluyor başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 12.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu