Söze nasıl başlayacağımı, nerede ve nasıl bitireceğimi gerçekten bilemiyorum. Hepimiz seni bir abimiz, bir babamız gibi sevmiştik. Son günlerde yaşananlar hepimizi derinden üzdü. İlk duyduğumda inanmakta güçlük çektim; iftira sandım, şaka sandım.
Senin böyle bir oyuna alet olabileceğini, akıl almaz hatalar yapabileceğini, yuvanı dağıtıp başkasıyla yeni bir hayat kurabileceğini asla düşünmedim. Ancak “düşmez kalkmaz sadece Allah’tır.” İnsan yanılabilir, yanıltabilir, aldanabilir ve ne yazık ki aldatabilir.

Dedikodular aldı başını gidiyor. Eğer söylenenler doğruysa, büyük bir vebal altındasın sayın şef. Zamanında senin savunduğun kişiler şimdi senin dedikodunu yapıyor.
Sen söylemiştin toplantılarda:

“Kim ne yaparsa kendine yapar.”
“Herkes kendine yakışanı yapar.”

Ne yazık ki milletin ağzı torba değil ki büzesin… Kötü haber tez duyulurmuş. İnsan, dostunu da düşmanını da böyle zamanlarda tanıyor. Kol kırılır ama  bazen yen içinde kalmıyor.

Otelin kapanıp kapanmayacağı belirsizliğini korurken, seni görevinin başında görmek isterdim. Hakkımızı savunmanı, hiçbir şey olmamış gibi şakalaşmanı ve işine dört elle sarılmanı isterdim. Koltuk belasının nelere mal olduğunu, zenginliğin ve makamın huzur getirmediğini, nefsimizin ise en büyük düşmanımız olduğunu bir kez daha anlamış olduk.

“Kasım ayrılıkların ayıdır” derler… Çünkü güneş azalır, günler kısalır, yağmurlar başlar, havalar soğur, kimi yüksek yerlere ilk kar düşer, ağaçlar yapraklarını döker, insanın içini ise hüzün kaplar. Bütün bu olumsuzlukların bu ayda yaşanması da elbette manidardır.

Başımıza gelen her olay, bizlere bir ders olmalı; kendimizi ve yaptıklarımızı sorgulatmalı, yanlışlarımızı düzeltmemizi sağlamalı ve doğruluktan ayrılmamaya yemin ettirmelidir.

Dilerim en kısa zamanda aramıza döner,
 bıraktığın yerden yeniden başlar, ailenle ilgili sorunlarını çözer ve huzurlu, mutlu bir hayat  yaşarsın.
( Şefe Mektup başlıklı yazı berberce tarafından 10.11.2025 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu